Kort vecka

Ja, vi jobbar femtimmarsdag på torsdag, och då tänker jag helt enkelt vara flexledig. Och sen är det 1 maj på fredag. Dessa två saker innebär att jag idag vid lunch var halvvägs genom min vecka! Och imorgon har jag någon typ av fredag.
Igår var det dock måndag (veckan flyger fram!) och måndagar är ju som dom är. Aldrig helt okej, med andra. Och igår var inget undantag. Jag begriper inte vad det är som gör att måndagar så ofta är snäppet rörigare än andra dagar, någon som vet?
 
I övrigt är jag supertaggad för min lilla roadtrip till Karlstad i slutet av veckan! SMHI och yr.no verkar ha skärpt till sig och alla prognoser visar inte längre regn hela veckoslutet, vilket känns väldigt trevligt. Jag hoppas att det håller i sig. Vill det regna kan det väl göra det framåt söndag eftermiddag eller så..?
 
Men först alltså ta sig igenom onsdagen, och min jobbkalender är full från 8-16:30 i stort sett. Eller vänta, jag har kanske en lucka mellan 11 och 12... Den fylls nog snabbt upp med något! (Förflyttning mellan olika byggnader, t.ex...)
 
Sådär ja! Nu ska jag dricka upp mitt te, och om en timme titta på Inför ESC. Även om jag skulle klara mig utan Eric Saade och Christer Björkman i mitt liv...

Opålitliga dagar

Idag var ett sällsynt dåligt torsdagsexemplar. För det första har jag för tillfället väldigt svårt att komma ur sängen, av någon anledning verkar det vara enklare när det är mörkt på morgonen.
För det andra blåste det halv orkan när jag skulle gå till jobbet, jag fick anstränga mig för att ta mig framåt och jag tackade uppfinnaren av hårsnoddar.
För det tredje blev inte jobbdagen riktigt som jag tänkt mig. Den var väl inte direkt dålig, men lite annorlunda. Jag ska få en rumskompis vilket är helt okej, men det kräver lite ommöblering i rummet. Och lite städning. Ska försöka passa på att kasta lite saker som jag inte tittat på de senaste tre åren. Dessutom var jag back-up till ledig kollega, och det är alltid lite av ett stresspåslag. Speciellt när arbetsuppgiften innebär hanteringen av fax. Jag avskyr att faxa. Bara rakt av. Och jag avskyr det ännu mer när faxen krånglar. Speciellt sättet den krånglar på. Hanteringen av papper som skickas hit och dit får en ju verkligen att undra om det är 2015. Akuta inhopp som datatekniker mitt i faxandet gör ju inte saken bättre, men det löste sig ju också till slut. Typ.
 
Stannade och köpte mjölk på vägen hem eftersom jag fått för mig att jag både skulle göra pannkakor och baka. Det slutade med bara middagspannkaka. Jag kunde helt enkelt inte lista ut vem eller vilka som skulle kunna hjälpa mig att äta upp det hela. Ja, det hade väl kanske också lite med att jag helt enkelt inte orkade stå och hacka ihop smör och socker... och dessutom hade jag tvättstugan.
Bortförklaringar bortförklaringar!
 
Men imorgon är det fredag, vilket innebär att jag om en vecka tar en liten roadtrip till staden som alltid skiner (ikapp med Visby). Om solstaden Karlstad ska leva upp till sitt rykte behöver vi dock justera prognosen lite för nästa helg, eftersom den nu visar regn då. Men å andra sidan, det kan hända mycket på en vecka.
Ja, vi ska förstås ha helg först. I övermorgon och dagen efter det. Återstår att se vad jag hittar på då, men vädret ska ju tyvärr bli sämre...

Att det ska vara så svårt

Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig.
Jag har extremt svårt att ta mig iväg från jobbet när jag planerat, jag gör som Alfons och "ska bara"... Och så rann tiden iväg.
Ändå brukar jag bara planera att gå hem någon timme tidigare, men inte ens det funkar.
Jag tänker skylla det hela på att jag helt enkelt har en del att göra, och slå ihop det med det faktum att jag kan gå hem (jag har jobbat in det), men jag behöver inte. Och med behöver inte menar jag att jag inte har något inplanerat, utan jag menar att min enda plan är att gå hem. Inga tider att passa liksom.
Och på den vägen är det.
Men det kommer alltid en ny dag.
Imorgon, till exempel.
Nytt försök att gå hem lite tidigare, får se hur det går.
 
Annars flyger april iväg här, vilket jag tycker är ganska trevligt, för det här med aprilväder är inte riktigt min grej. Ganska oberäkneligt är det. Dessutom finns det vårdpression på samma sätt som höstdepression. Alltså kroppen fattar inte riktigt det här med ljuset. Läste att det håller i sig i 1-5 veckor och det känns väl lite optimistiskt kanske, men jaja. Botmedlet är att träna, vara ute så mycket som möjligt och gärna resa till solen. Ja, det var ju plättlätt. Är det samma för hösten, vara inne så mycket som möjligt och resa till mörkret?
 
Nej, nu är det färdigspekulerat. Sovdags!

Bortblåst

Väldigt mörkligt väder denna söndag. Det har blåst, det har regnat, det har varit sol. När jag vrider på huvudet och tittar ut nu ser jag ett delvis rosa moln.
Jag har varit promenadduktig på sistone, så jag knatade iväg även idag. Vi kan väl sammanfatta det som att jag hann tillbaka innan dagens värsta regnskur kom. Med ungefär tio minuters marginal, men det räcker ju liksom.
 
Igår var jag i Stockholm, skulle kika på en liten medeltidsmarknad som skulle vara i Kungsträdgården (nej, körsbärsträden blommar inte, men det är nära nu). Det var en väldigt liten marknad, men mysig ändå. En trist gycklare jag kände igen från Gotland. Några ambitiösa människor i medeltidskläder (och en och annan alv) och en hel del civilklädda medeltidsmänniskor (jo, de går i det stora hela peka ut många av dom...).
I övrigt vi (jag och min mor, som var med) på stan lite.
Dagen innan hade jag gjort reflektionen att jag nog är i Stockholm ungefär lika ofta som jag är i Visby...
 
Och imorgon är det måndag igen...

Vägg

Ja jag vet, det uppdateras väldigt lite här...
 
Men här kommer min vägg! Jag var ju rysligt trött på min trista vägg, och eftersom lägenhetspriserna bara fortsätter uppåt så var det bara att inse att det är dags att göra något åt väggen. Jag hade tänkt vänta tills jag gjort i ordning tavlorna som ska upp också, men let's face it, då hade det tagit ytterligare ett halvår...
Så här kommer dom, före och efter!
 
Visst ser det kul ut? En vägg, helt enkelt, med min lilla skrivhörna till vänster, och min gitarr jag aldrig spelar på... En fontapet (och en lampa) gör dock stor skillnad, se nedan!
Så lite gör faktiskt ganska mycket. Är extremt nöjd med tapetvalet, det ska sägas, även om mönstret inte syns så bra här. Lampan är hemmagjord med hjälp av en hyllkonsol, en sladd, stor glödlampa, kontakt, färg... och mamma och pappa.
Här syns tapet också!
Glad påsk till den som läser det här!
 

RSS 2.0