Att bli upplyst

Man kan bli upplyst av böcker. Helt klart. Man kan också bli upplyst av någon annan. Idag blev jag till exempel upplyst av min mor att bokrean hade startat. 
Bokrean krymper ju för varje år, men Coop brukar ha bäst så jag åkte till Coop efter jobbet.
Det var den överlägset minsta och löjligaste bokrea jag någonsin har sett. 
Läser inte folk böcker längre? Hörrni ljudboksälskare där ute, köp böcker istället! Det är ju så att man blir deprimerad. Jag minns när jag var liten, det fanns hur mycket som helst och man kunde komma hem med uppåt 20 böcker. Nu finns det knappt 20 olika böcker, vad tusan hände?
 
 

Hål i vägg och hål i öra

Jag har ett hål i väggen i köket. Jo, jag visste om att det skulle dyka upp någon gång efter den 13:e. Men nu hann jag inte riktigt med. Man ska göra någon typ av åtgärd i ett ventilationsschakt i huset, och för det måste man tydligen göra ett hål i väggen i alla lägenheter. Ett hål som sedan ska sättas igen. Bra så långt. Nu har jag ett hål. För att kunna göra hålet fick de ta ner ett köksskåp. För att göra det fick de tömma det köksskåpet (det var det jag inte hann med). Så nu är hela mitt köksborde fyllt av muggar. Det finns ingen prognos för när det förväntas vara klart. 
I samband med det här så lyckadesman mecka till låset på min dörr. När jag kom hem från jobbet kom jag typ inte in genom dörren för det gick inte att vrida om nyckel. Gick så långt att jag ringde jouren, men fick upp dörren under tiden jag pratade med dem. Men shit pommes vad den kärvar. Vet inte om man råkat hälla lite betong även i nyckelhålet (tre hål nu!), men det tog flera minuter att få upp det. Jag har hittills inte haft minsta problem med låset tidigare, så det var ju ett mycket märkligt sammanträffande att problemet uppstod samma dag som man gått in med huvudnyckeln och gjort ett hål. För det funkade imorse alldeles utmärkt. Ska ringa hyresvärden ASAP imorgon. Dvs kl 07:00. 
 
Men jag har ju hål i öronen också. Fyra, närmare bestämt. Nr... tre i ordningen, är just nu inte min vän. Krånglar som satan. Det brukar göra det ibland (oklart vad det är med just det hålet), men nu tror jag vi slagit något slags rekord för kinkighet med det här hålet. Det liksom vätskar sig. Och då blir det först lite tort och sen lite sårigt. Mycket obra. Och jag har testat typ allt. Jag har inga oäkta smycken. Jag satte i en tunn ring. Den har nu plockats ut. Jag tvättar rent, jag har testat med idominsalva, helosan och aloe vera. Inget verkar funka. Fortsättning följer. 
 
Igår fyllde jag år. Grattis till mig.
Saknar dock ett grattis från en person.

Bra väder idag

Strålande sol idag, lite blåsigt bara. Passade dock på att ta en promenad i solen. Fick ha solglasögon. Ge mig lite tid så börjar det kanske snart dyka upp bilder här igen... 
 
Men jag längtar efter våren. Inte för att jag egentligen känner mig färdig med vintern, men vintern so far har ju varit mer eller mindre värdelös. Var är snön? Den mesiga centimetern som ligger räcker ju inte långt. Jag har vid typ ETT tilfälle känt att det gått att åka skidor. Och det tillfället var en dag, och det var till att åka på lilla vägen på landet. (Att spåra på ängarna var liksom lite optimistiskt...). Sen spridde de ut grus på vägen och sen smälte snön bort. 
 
Och här är vi nu. Mitten av februari. Kallt, blåsigt, soligt. I veckan ska det blir 5 plusgrader. FEM! Värsta våren liksom. 

Te i stora lass

Eftersom man är lite dumsnål så har jag i det längsta väntat med att beställa te. Teet beställs givetvis från Kränku i Visby, men jag vill undvika frakten... som är typ 49 kr oavsett om jag beställer 1 eller 10 påsar te, om jag inte minns helt fel. Nu var det äntligen fraktfritt igen, så jag passade på. Bara sådär så var man 600 kr fattigare... (möjligen kan det poängteras att det inte bara var till mig).
 
Jag var för övrigt och tränade idag också. Kanske inte något sensationellt på något vis, men jag tog det direkt efter jobbet, vilket innebär att jag var på gymmet. Jag ogillar gymmet. Mycket. Speciellt om jag inte har någon med mig. Men idag gick det rätt bra. Det ända jag känner är riktigt, riktigt illa på Friskis i Norrtälje (gymdelen alltså) är musiken. Vad fan!? Var hittar de eländet? Okej att det kanske inte ska vara Lugna favoriter, men det där dåliga påhittet som kanske skulle kunna kategoriseras som någon typ av "rock"... Nej, gör om gör rätt. Förnya er. Eller blanda åtminstone upp det med lite annat. Snälla? Nästa gång lär det bli egen musik, men jag misstänker starkt att den här kommer höras igenom oavsett hur högt jag spelar i mina lurar... Åh, vänta! Är det här anledningen i till att så många har LURAR på sig i gymmet? För att de stänger ute den dålig musiken bättre än vanliga "snäckor" man har i öronen? Hum hum hum... 
 
Och apropå gymmet. Vad är grejen med tjocktröjor? Jag vet inte, men jag blir i alla fall oftast varm när jag tränar? Varför t-shirt och collegetröja? Måste ju bli jättevarmt efter ett tag?

RSS 2.0