Det är banne mig inte friskt!

I köket på jobbet hade dom en termometer idag, det höll sig någonstans mellan 37-39 grader tror jag. Fatta och stå i fyra timmar i det. Svalkan finns i korridoren bredvid, där det med lite tur bara är 35 grader. Paradiset är i frysen.
Inte är det bättre i kassalinjen, för där inte bara svettas man och lider i största allmänhet, men ska gå runt och vara TREVLIG också. På rasten lider man lika mycket, för där vi äter är det precis lika varmt som på resten av stället.

En fläkt skulle inte sitta helt fel, så att man kunde kyla av sig. Det finns en fläkt. Av någon konstig anledning står den dock på kontoret, en plats där man mycket sällan befinner sig. Det är sjukt. Det är orimligt att jobba i den här hettan. Min tröja klibbar. Mina byxor klibbar. Mina fötter smälter bort. Allt är en plåga. Eller förresten, jag får ju lön, det är ju egentligen ingen plåga...

Jag vill också

Det vill jag. Vårt lilla fotbollslandslag är fantastiska. Eller ja, det LILLA är det. U-21. Det andra däremot, A-laget, är inte fullt lika fantastiska.

Jag tyckte så synd om U-21 igår. Att plocka upp 3 mål, klara en förlängning och sedan åka ut på en straff är ju hemskt. Jag tycker så synd om dom! Men jag tycker så klart att dom är toppen också! Kan vi möjligen liksom bara byta ut spelarna i A-laget mot de i U-21? Det tycker jag. Vad vi skulle göra av spelarna i A-laget? Ja, inte vet jag, sparka ut dom kanske?

Och av alla gräsliga låtar med fotbollsanslutning är "När vi gräver guld i USA" från 1994 banne mig fantastisk. Det är den faktiskt (den är väldigt somrig också...). Sedan är Campione från... 2000(?) helt okej också. Det mesta annars är bara en massa blaj...

Och jag är sjukt trött för tillfället. Och jag har ont i fötterna... Och det finns aboslut ingen som helst rimlig förklaring till att det måste vara så sjukt varmt inne på jobbet. Vi kan väl få en fläkt där vi sitter och äter i alla fall? Eller ett parasoll utomhus?

Förresten, varför ser alla filmer som Hallmark gör ut som om de är från 1967 oavsett om de faktiskt är det eller om de är från 2005? Man ser liksom ingen skillnad. Why is that?

Why does it never rain on rainbows?

Wow, det här blir andra gången idag...

Min käre vän Sanna (för sjutton Sanna, tror att du är den som är omnämnd flest gånger här) har följande text på msn:
"In my world everyone is a pony, and they all eat rainbows, and poop butterflies"  
Vet inte riktigt hur man ska tolka det där, men det är en fin tanke. Tror jag.

Hur som helst, det får mig att tänka på en film jag brukade se när jag var liten. Som i liten då alltså. Vi pratar VHS-band här. Rainbow Bright hette den tror jag. Jag vill inte påstå att jag minns vad det handlade om, men det var en tjej, som hade en häst (vit så klart), och dom kunde rida upp i himlen på regnbågar. Det fanns givetvis en pojke också, som även han hade en häst (svart, så klart).Om jag inte minns helt fel så hade denna dock någon form av raketer under fötterna, så framkomligheten var inte lika begränsad där.
Naturligtvis ska dessa tillsammans bekämpa otrevliga typer. Typerna består av robotar. Minns inte exakt varför dessa var farliga, men det har inte så stor betydelse. De hade i alla fall färgen orange. I övrigt kan man föreställa sig en tecknad, barnvänlig 90-talsrobot. Eller så kan man tänka sig sådana här master som elledningarna sitter i, dom här riktigt stora som står på två "ben". Föreställ er dessa inpackade i plåt så har ni dessa farliga, otrevliga typer.

Naturligtvis så lyckades flickan på den vita regnbågshästen och pojken på den svarta rakethästen bekämpa dessa typer. Känns lite synd att jag inte kunde berätta vad dom gjort... Hm....


Nu räcker det

Kom på mig själv med att det var ett tag sedan jag skrev något... Det är ju förskräckligt. Jag försvarar mig emd att det är varmt och det inte är så lockande att sitta vid datorn. Men hörrni, det här med sommaren. Räcker det inte nu? Är inte vädret lagom? Inte behöver det bli ännu varmare? Jag tycker att det räcker nu. Solsken och lite fläktande vindar är perfekt.
Värmen har dock bidragit med en konstig sak. jag har ingen större lust att läsa böcker för tillfället. Det är märklligt eftersom jag i snabb följd läst fyra stycken, men nu är det stopp. Vill inte. Orkar inte.Jag läser en bok på ungefär samma tid som min pappa läser 1/4 bok. Han förkalrar det som att jag läser halva boken bara. Han menar att jag kan ju inte se alla ord eftersom jag efteråt inte har några märken på bokryggen som visar att den varit uppvikt. Den ser ut som ny. Grejen är att den inte hinner få några märken. Och jag bänder inte upp böckerna så att det blir märken. Jag ser ändå.

Däremot kom jag på en annan sak. Ibland kanske det är så att jag inte läser alla ord. Det finns ju en studieteknik som går ut på att man läser sidorna diagonalt, det vill säga några ord på varje rad, men där man ändå får med det viktiga och hänger med i det man läser. Jag påstår inte att jag läser mina boksidor diagonalt, men det händer säkert att jag omedvetet hoppar över ord jag inte läst för att min hjärna på egen hand har registrerat ordet innan jag kommit fram till det (typ att man sett det i peri... vad heter det?) och berättar för mig att just det ordet är överflödigt. För jag är ju faktiskt medveten om vad böckerna handlar om, om den var bra eller dålig. Sedan kan jag även i efterhand berätta vad boken handlade om. Så är oftast (tyvärr) inte fallet med min kurslitteratur. 

Så då ska jag passa på att säga åt alla att läsa Jan Guillous femte (eller är det sjätte?) Hamilton-bok, Vendetta. Eller i alla fall de första 200 sidorna. Dom är (enligt mig, andra har säkert andra åsikter) fantastiska. Och stundtals riktigt roliga, vilket kanske inte riktigt förknippas med denne lätt cyniska författare. Kanske att man behöver läsa de andra fyra eller fem böckerna först, men det är ju en smaksak. Det är roligt av någon anledning, och jag har i alla fall sett tillräckligt med filmer, dokumentärer, artiklar osv för att inse att det nog ligger en hel del sanning i det som står. Vad exakt det handlar om? Ja, läs boken vetja...  Eller fråga mig. 

Ooops...

Det är helt uppnebarligen så att jag plockar fram min träningsväska för sällan. Eftersom jag om en stund ska åka och sparka boll med mina vänner skulle jag se om jag kunde hitta mina fotbollsskor för att inte halka runt alltför mycket på en dyblöt gräsplätt.
Alltså börjar jag rota runt i min väska som stått under trappen sedan januari någon gång. Får något vitt på fingrarna. Tänker snabbt att nej, det finns inget i väskan som kan ha börjat möggla.

Det faktum att en gigantisk (med mina mått mätt, dvs ungefär 2 cm) spindel hunnit bygga bo i mitt ena benskydd säker väl allt. Väskan står numera utanför dörren och ska tömmas och skakas ordentligt. Bara så alla vet. Framför allt jag vet det nu. Det är vad som ska göras.

Och då låg inte ens mina fotbollsskor i väskan, utan i en platspåse i förrådet...


Big bug battle

Just det. Har ni sett årets myggor? De är gigantiska! Med mina mått mätt. Det vill säga, dom är rätt stora i jämförelse med vad de brukar vara i Landet lagom. Myggorna är banne mig inte lagom! (faktum är att jag tror att jag tidigare nämnt att de är ganska onödiga och därmed lika gärna kan utrotas, eller nåt i den stilen). Inte för att jag fått ett enda myggbett än i år, men jättemyggorna terroriserar min käre mor (och katten, och troligen alla andra som kan tänkas tillbringa tid utomhus), och dessutom surrar de i öronen och i ansiktet och sedan surrar de även i största allmänhet. Ungefär som myggor brukar göra. Fast de är större, liksom.
Vilket, givetvis, innebär att de surrar HÖGRE än vanligt.

Möjligen kan de vara lite enklare att slå ihjäl dem, för de är ju större, och det borde rimligtvis innebära att de är enklare att träffa. Men om man inte märker dem så kan de ju stjäla mer blod än de vanliga, medelstora myggorna. Och de är ju ganska hemskt, även om mängden blod de små blodsugarna kan suga upp med sin lilla... snabel(?) inte precis innebär att vi tappar blod i någon livshotande mängd, så är det ändå hemskt. Och orättvist.

För de ÄR ju rätt irriterande. Man kan inte sitta ute, man kan inte gå ute, man kan inte överhuvud taget vistas utomhus utan att dessa förbannade insekter kommer och stör. Ja, om det inte vräker ner regn eller blåser halv orkan, men då är man ju själv sällan utomhus så det spelar ju egentligen ingen roll.

Sedan har vi det här med pollen, de små mikroskopiska, gula, viktlösa sakerna som far omkring. De är, om möjligt, ännu jobbigare än myggorna. Bara så att alla vet.  

Jag är typ very in pain...

Jag har ont. jag har träningsvärk, för det första, precis som jag trodde att jag skulle ha. Efter 8 timmar på golvet har jag nu även mycket ömma fötter, väldigt trötta ben, ont i ryggen och ännu ondare någonstans mellan skulderbladen.

Men jodå, jag har haft rätt kul. Vi fick igenom 91 bilar i driven på en timme, vilket npg får anses som jäkligt bra. Vi slog dessutom, som vanligt, försäljningsrekord. Undrar när det liksom tar stopp? Vad har då jag gjort idag? Jo, jag stod i kassan under lunch-rusningen, innan jag till min förskräckelse fick rast redan 13.26. Jag åt då och sedan stämplade jag in igen 45 minuter senare. Kl 14.11. Då hade jag exakt 6 timmar och 19 minuter kvar att jobba. Och en kvarts rast. Underbart. Den fick jag så klart innan andra rusningen. Då stod jag inte i kassan, jag stod vid läsken. Det var rätt kul, men efter ett tag ganska kladdigt. Det blev många tvätt av händer. För att förtydliga för eventuella vänner som altlså inte förstod, jag stod och gjorde ENBART läsk i ungefär 3 timmar i sträck. Det är inte ofta man med gott samvete kan stå med ryggen mot gästerna så länge...

Nu måste jag hur som helst sluta. Jag överlevde dagen, men jag börjar jobba igen om... 11 timmar och 54 minuter. Om jag räknat rätt, vilket i sig inte är att räkna med med tanke på hur trött jag är för tillfället...

Dagen före DEN dagen

Inte julafton alltså. Nej nej, dagen för DEN dagen är dagen före midsommar. Den värsta, jobbigast på hela året. I alla fall om man jobbar där jag gör. Men det brukar vara kul också.

Alltså bestämde jag att min mentala förberedelse skulle ske på hästryggen. Jättesmart, jag har ju ridit lite då och då på sistone. Efter 20 minuter insåg jag det dumma i den idén. Jag har inte ridit på sistone, jag har ÅKT häst. Detta kommer, troligen, resultera i en ganska ohygglig träningsvärk till imorgon. För att få en bild av det kan jag väl sammanfatta det som att det med lite otur innebär träningsvärk i alla muskler mellan knäna och midja. Plus eventuellt armarna, det återstår att se. Den dagen på året då jag absolut inte bör ha det. Den dagen på året då det är en fördel att kunna röra sig obehindrat. Förhoppningsvis går det över. Förhoppningsvis har jag ingen träningsvärk.

Det är dock inget jag skulle satsa pengar på...

"Jaha" är egentligen min enda kommentar

Jag har naturligtvis många fler, men de flesta som sades på min käre vän Sannas utflyttningsfest (som inte präglades av särskilt mycket utflyttning, men en inflyttningsfest brukar ju inte innebära exakt inflyttning heller) passar kanske inte riktigt här. Det är fantastiskt vad folk säger och gör efter flera flera glas av... diverse alkoholhaltiga drycker. I det stora hela lät det ungefär så här:


-Åh, det är han!
-Vem?
-Jag vet inte!

Okeeej, ja, då vet jag också. Till saken hör också att personen som yttrade detta inte ens var full, för hon drack inte mer än... vatten, tror jag. Möjligen var hon sympatifull, för om jag inte råkat veta att hon var nykter hade jag helt klart gissat på motsatsen. Sedan lät det även så här:


-Var skulle du plugga?
-North Carolina.
-Det är häftigt!
2 minuter senare:
-Var det South Carolina?
-Nej, North.
-Jaha, okej. Men det var liksom mellan South Carolina?

Ehum, ja, just det. Mellan EN delstat. Eller inte, faktiskt. Det var den norra versionen av Carolina. Och sådär fortsatte det. Det var väl ungefär det som jag tänker berätta här. Det blev en snäll version.

Är han inte lite gammal?

"Pitt vill spela Blomqvist" stod det i Aftonbladet idag. Jag inser att jag inte läser allt som alla andra läser, även om jag läser väldigt mycket. Min tanke blev nämligen, att inte kan väl Brad Pitt spela Kalle Blomqvist? Och så var Clloney och Depp intresserade också! Vad tusan är det här?! Sen släppte jag rubriken och började läsa texten och jaha, det var inte den Blomqvist dom ville spela, utan Blomqvist från Millenuimtriologin. Det förklarar saken. Jag förstår änå inte varför dessa tre skulle vara intresserade, men det är åtminstone mer logiskt än att de tre herrarna skulle slåss om rollen som Kalle Blomqvist. 

Släpp kossorna fria!

Det tycker jag. Tydligen tycker inte alla mjölkbönder det. Det vet jag, för jag har precis tittat på Aktuellt. Hur kan man hävda att kossorna mår BÄTTRE om de skulle stå inne i en lada dygnet runt, 365 dagar om året? Hur kan man dra dens lutsatsen? Jo, för kossorna är värmekänsliga, och gräs är inte lika bra som... annat, torkat gräs, och dessutom kan dom bli smutsiga. Usch och fy, en smutsig kossa! Tror vi att kossan bryr sig? Nja, inte direkt. Skulle det knipa kan man dock tvätta även en kossa.

Jag tror att det finns en anledning till att det är så roligt att se kossor "springa in våren". Kossor på grönbete. Det är fantastiskt, eftersom kossor oftast inte framställs som planetens smidigaste fyrfotning. Men jodå, dom kan också hoppa och skutta. Det är väl klart som sjutton att de vill gå ute på sommaren! Även om det regnar nån gång då och då. Det tyckte ju inte bönderna, för kossorna vill ju in i ladugården om det är för varmt... eller blött. Så vad är problemet? Ha dörrarna öppna på sommaren så kan dom gå in och ut som dom vill! Då får man troligen en lycklig kossa. (och naturligtvis ska man sträva efter lyckliga kossor, det är ju djur som alla andra)

Jag lyssnade inte alltför noga efter det här, men det var något om ersättning för mjölk osv. Det är dyrt eller hur det var att ha kossorna ute. Kanske förresten berodde på något annat, men det här var den enda anledning jag kunde komma på just nu.

Hur som helst, vad jag tror att det handlar om, är lata bönder. Om kossorna är på bete måste man ju traska en liten bit för att kolla så att alla mår bra. Man måste få in och ut dom när det är mjölkning. Och just det, man kan bli tvungen att tvätta kossan... "Det är ohygieniskt" att ha kossor ute. Happ. Ja, befolkningen (både människor och kossor) verkar ju ha lidit av denna ohygieniskhet i urminnes tider och vi mår dåligt av den idag. Eller? Inte det? Neeeej, just det. Rosa och Blenda och alla dom andra i Bregottfabriken vill i alla fall gå ute på sommaren. Så det så.

Som tur är kommer det protester från veterinärer. Släpp kossorna fria!

Faktiskt, det ÄR sant

Men eftersom alla (hemma i Norrtälje) inte verkar riktigt med i matchen, så kommer här ett officiellt uttalande, främst för de enstaka läsare som bor just hemma i Norrtälje.
Ja, jag har faktiskt en bror. En storebror, närmare bestämt. Han heter Mattias och är exakt 1 år 364 dagar äldre än mig. Vi har säkert vissa drag gemensamma, även om vi är olika. Vi är trots allt helsyskon, även om jag ärvt mer av min pappa och han mer av min mamma. Möjligen är vi kanske inte heller så lika till sättet alla gånger, men jodå, vi ÄR faktiskt syskon. Som om det finns eventuella personer som jag känner eller är bekant med, som inte vet om detta, kan väl de enstaka människor som läser min blogg skicka vidare denna information, så att jag fortsättningsvis slipper höra, "VA? Har du en bror?" av folk som jag kanske inte umgått med sen gymniaset, men åtminstone känt till sen gymnasiet. Okej?

Vi är ju så himla lika, jag och min bror. Ögon och munnen. Leendet. Eller hur det nu var.

Det öste ner

Jag visste inte att man kunde sörja ett förlorat paraply, men det kan man.
Därför vill jag tacka den tjockskalligen, envise insläppsnissen som tvingade min mamma att göra sig av med hela familjens favoritparaply igår kväll på Stockholm Stadion. Det regnade, visst, och paraplyer är väl inte det bästa på en läktare. Men hon kunde väl ha fått stoppa ner det i ryggsäcken i alla fall? Hon var ju inte precis ensam om att ha ett paraply med sig, då regnet vräkte ner över publiken som skulle se Bruce Springsteen. Det vimlade av paraplyer därinne, alltså var inte alla insläppsnissar lika tjockskalliga. Det är ju inga huliganer som kom till Stadion den här kvällen. Vad skulle man göra med paraplyet, slå till sin bänkgranne eller? Fälla upp det och peta ut ögonen på folk? Varje förnuftig männsika inser ju att en läktare inte är bästa platsen för ett paraply och fäller därför inte upp det.

Det var min morfars gamla paraply. Jag tror det blev kvar efter hans sista besök hos oss. Det har fungerat och hållt sig helt i säkert tio års tid. Och nu är det borta pga av ett pucko. Tack så hemskt mycket.

Vi kanske kan skicka dessa puckon till insläppet på andra tillsätllningar. Jag hörde att dom muddrade folk också. Jag upprepar: Det regande. Det var Bruce Springsteen. Det innebär flera tusen blöta men lyckliga människor, troligen med en medelålder någonstans mellan 30 och 70. Det enda dom ville var att gå på konsert. 

Alltså kan vi be dessa insläppsnissar återkomma en annan dag. Åk till alla allsvenska matcher, där kan ni muddra och ha er, eftersom det fortfarande kommer in bengaler med jämna mellanrum. Åk till Spanien, där fick man in ett grishuvud. Åk till Italien, för där kan man smuggla förbi hela mopeder. 

Herregud, ett paraply! 

Sådär ja...

Nu har jag (äntligen) kommit hem för sommaren. Det känns bra. Riktigt bra. Jag tror till och med att jag kom ihåg att ta med mig allt jag skulle från Borås, och jag har "landat". (vilket är min ursäkt för att inte ha bloggat på fem dagar, det är ju inte precis en evighet, men min plan har ju alltid varit att göra det minst varannan dag...) 
Det enda som egentligen grämer mig är att TRiX ska dyka upp i Borås IDAG. Kunde dom inte ha tittat förbi förra torsdagen?

Och dessutom, varför kan inte termienn vara slut? Varför finns det fortfarande två uppgifter kvar? Den ena ska vara klar senast tisdag, men skulle från början ha varit klar i tisdags. Vår smarta lärare kom efter lite påtryckningar på att det kanske vara lite kort med tid... Så istället för att helt enkelt korta ner uppgiften så fick vi två dagar extra på oss. Efter att terminen slutat. Varför då? Det hade varit bättre att ta bort en uppgift. Men det kunde manalltså inte.
Sedan är det den jäkla PAKT... som ska vara inlämnad imorgon. Vilket innebär att jag måste skriva klart den idag. Vilket i nuläget känns omöjligt. Fast det kommer säkert ordna sig. Det är bara att flumma lite. Frågan är hur mycket man ska satsa på att skriva. Instruktionerna säger max 4 sidor. Antalet skriva sidor ska alltså inte överstiga 4. det finns inget minimum angivet. Alltså bör det egentligen räcka med.. en sida? Det känns lite. Två kanske? Hm, lite mer borde jag ha att säga efter åtta veckor. 3 sidor? Det är ju jättemycket... Två och enhalv känns lagom just nu, vi får se hur det blir. Ska bara bestämma mig för om jag ska skriva det för hand eller direkt på datorn. Jag gillar att skriva för hand, men då måste jag ju skriva det en gång till sen...

Förresten så läste jag i en annan blogg. Om ramla-i-kundvagnar. Det är banne mig sant. Har man inte vägarna förbi Willys i Visby så tror jag att dom återfinns på Coop i Norrtälje. Men dom ÄR orimligt stora. För allvarligt, hur många fyller en sådan? Och sedan dom här gigantiska blå barnstolarna som ibland sitter på dem. Ser man något framför sig när man går? Och vad är det egentligen för fel på de vanliga "barnstolarna" som liksom redan finns i vagnen? Duger inte dom? Och fyller man mot allt förnuft en sådan vagn, och har ett barn i ansiktet, så kommer dessa mastodontvagnar inte gå att svänga...

Faktum är att de är ungefär lika korkade som korgarna på Ica Knalleland, som har handtagen fästa på kortsidorna istället för på långsidorna. Även det väldigt korkat.   

RSS 2.0