Jag svävar... och svär.

Jag checkade in min väska på Arlanda kl 06.15 imorse. Det låter helt sjukt. det VAR helt sjukt. Hade mitt liv varit en bok eller en film hade det nog varit "okristligt tidigt". Jag vara trött. Och jag mådde nästan illa inna jag klev på planet. Det bådar inte gott.
Men det finns fördelar med att flyga på morgonen. Jag har absolut ingenting emot att ha tre säten för mig själv. Jag gillar det. På morgonen lyckas det oftast även vara flygplan modell längre, vilket innebär massor med plats för benen. Och så frukost. Yoghurt med lingon lät inte som någon höjdare, så det struntade jag i, men annars är faktiskt frukosten helt okej.
Men det bästa av allt är när man lyfter. Inte första biten, den är obehaglig i de långa planen, men en bit upp! ÅHHHH så fint det är. SOL! Massor av sol. Det är så fint! Så mysigt, så fantastiskt. Alla borde testa flyga på morgonen någon gång.

Men, tillbaka till Borås. Jag hinner inte mer än kliva av bussen på Södra Torget innan jag hör killarna som tror dom är balla stå och diskutera dataspel. Vill man vara häftig så ska man nog dock dämpa sig lite, för det är skillnad på spel och spel, även för oinsatta ickenördar som jag. "Alltså, den där bossen, det är en jättestor spindel som slänger nät så att alla utom en fastnar på väggarna, och den personen måste rädda alla andra!" Just ja, mycket coolt...

Som på den gamla goda tiden

Jag vet inte exakt hur länge sedan det var jag hade mitt Super Nintendo inkopplat. Men det var bra länge sedan. Jag kom att tänka på det imorse. Det är nämligen snö. Lite molningt, lite blå himmel, lite sol. Och så helt plötsligt vräker det ner snö. En liten stund. Det är PRECIS som snöbanorna på Donkey Kong 3! Det spelet när man åker runt i en båt till olika världar, kan byta båt till en svävare för att komma upp för vattenfallet till nya världar, och byta till något jag glömt bort för att kunna åka tillräckligt snabbt runt stenarna för att få fram ytterligare en värld.... Fast det kanske gick med svävaren också. Det var i alla fall det spelet när.... Diddy och... Dixie(?) var med? Snöbanorna alltså, PRECIS som det är ute nu! På ett ungefär, i alla fall.

Kom igen...

Valentine's Day. -25% på alla underkläder. Vad vill Cubus med det tro?

Jag vill... att andra tar hand om sina saker

Tre gånger har jag tvättat i Borås. Alla tre gånger har det legat saker kvar i en torktumlare. Hur, i hela världen, kan folka glömma bort sin tvätt? Okej om du har en egen hemma, men när man delar med ett helt studenthus borde man kanske hämta sina grejer. Jag har faktiskt ingen lust att ta hand om andras tvätt. Jag har varit snäll att lägga det i påsar hittills. Idag hamnade det i en vagn som finns i tvättstugan. Jag svär, nästa gång hamnar det i en hög på golvet.
Tvätten är visserligen ren, men jag klarar mig utan folks lakan, dukar, strumpor och underkläder. Faktiskt.  

Oh jag har så tråkigt

Vad gör man om man har tråkigt? Jo, man tänker på något roligare. Vad skulle kunna vara roligare? Hm, många vill ut och resa, det vill jag också. Folk vill se andra kulturer, lära sig språk, se underverk.. Det vill jag också. Självklart. Men faktum är att jag skulle kunna tänka mig att åka runt i Sverige också. Jag tror inte att jag någonsin varit längre norrut än Mora. Det är ju illa. Eller förresten, jag har varit i Klövsjö... Det ligger en bit från Åre. Jag har ju varit på Åresekutans topp.

Okej, jag måste längre norrut. Jag vet inte exakt vad jag skulle vilja göra i Kiruna, men jag åker gärna vidare upp till Treriksöset. Och så vill jag fjällvandra. På sommaren så klart. Sedan skulle jag ta kusten ner, passera Umeå och Luelå osv. Ända ner till Kalmar och Borgholm. Jag har varit där men jag skulle vilja åka dit igen. Speciellt Borholm, jag sprang runt i... ja, ruinerna när jag avr liten. Det var stora trappsteg. Pappa har påpekat att det är det inte alls. Det var jag som var liten. Okej. Dit måste jag igen. Sedan måste jag givetvis ut på Vättern och besöka Visningsö. 

Över till västkusten. Jag har inget behov av att passera Borås, men om jag måste så kan jag gå med på det. Till Falkenberg vill jag, för där har jag varit. Jag vill inte bada, för där mötte jag min första och hittills enda brännmanet. Jag har ingen som helst önskan att göra om det. Okej, ner till Skåne. Runt. Och sedan uppåt. Oskarshamn blir bättre än Nynäshamn, alltså tar jag båten till Gotland. Där stannar jag. På vägen har jag hunnit med hela vårt avlånga land, jag har sett allt som finns att se, upplevt allt som går att uppleva. Jag har bott på fina hotell och spa-anläggningar under hela min resa. Sedan åker jag så klart en liten Ford Anglia (en fin, inte en sådan där ful som flyger i Harry Potter). Ah, jag hinner med en liten avstickare till Danmark också, det höll jag på att glömma. 

Det här kommer aldrig att inträffa.

Jag är nog ett hopplöst fall

Jag har kommit på att jag nog har sjukt dålig självdiciplin. Jag skulle kunna plugga, läsa dom 500-600 sidorna jag borde läsa. Gör jag det? Icke. Det finns ju så mycket annat man kan göra. Titta på tv, läsa vanliga böcker, bygga pussel, gå och handla, diska, laga mat, äta kex... Ja, jag sitter ju till och med och bloggar. Det här kan ju inte vara bra. Ska man fungera såhär när man är student? Jag tror inte det.
Jag kanske skulle tvinga fram instuderingsfrågor till texten av mina lärare, så att jag kände att det liksom gav något att sitta och läsa. Samtidigt är det en dum idé eftersom jag då faktiskt måste sitta med dom. Kanske lite väl ambitiöst... Men en tanke. Fast jag tror att jag struntar i den. För allvarligt, då skulle man bli tvungen att fixa semianrier och grejer, för självdiciplinen skulle ju inte bli bättre av att ha frågor att svara på som jag egentligen inte har någon anledning att svara på. Förutom det där med att ta sig igenom kurslitteraturen alltså. 

Vad mer? Jo, jag har funderat över det här med idrott i skolan. Orientering brukar ju stå på programmet. Jag har aldrig riktigt förstått hur det går till när skolan ligger mitt i stan utan skogar och så i närområdet. Nu vet jag. Jag har nämligen hittat två kontroller. Eller åtminstone dom här tyg-grejerna, jag så ingen klämma på. Den första såg jag igår, den hänger precis utanför dörren till skolan. Den andra såg jag idag. Den hängde ungefär 30 meter därifrån i en "gångtunnel" som går över vägen. Där ser man.

RSS 2.0