Cirka 6 timmar kvar av året

Okej, nu har jag lugnat ner mig lite.
Jag MÅSTE helt enkelt försöka låtsas som att jag aldrig läst Bilbo/The Hobbit.
Ett helt år har jag nu på mig att öva. Dessvärre kan det ju bli svårt att ta sig förbi lite andra små detaljer som jag inte är riktigt förtjust i, men det är väl bara att acceptera att jag helt enkelt inte är jätteimponerad.
Förresten, har alla en morot i handen när de kliver utanför dörren i Bri?
 
Så vad händer nu då?
Jo, 2013 är på väg att ta slut. Ett år som nästan gått löjligt fort trots att inget särskilt egentligen hänt.
Eller hänt och hänt, det klart att saker hänt... fast kanske inte så många "stora" saker.
Min månad-till-månad-anställning övergick under sommaren till en vanlig, normal, fast anställning, vilket känns vansinnigt skönt. Tyvärr är jag just nu extremt less på mitt jobb, vilket känns mindre bra. Är ju ledig i en vecka till nu och får hoppas att det hjälper, även om jag inte tror det. Det finns helt enkelt för många små saker som irriterar mig.
 
Jag lyckades också med bedriften att mer eller mindre lägga träningen på is. Jag kom ju igång så himla bra hösten 2012, och det gick strålande fram till typ... mars i år. Då åkte jag på en sådan där ful förkylning, och det tog tid att komma igång igen. När jag gjorde det hade motivationen börjat försvinna och eftersom Friskis är så dumma numera och har så korta terminer så tog vårschemat slut och sen... ja, blev det inte bra. Jag hade en viss förhoppning om att komma igång igen under hösten, men blev så arg på friskisschemat (dumma pass på lika dumma tider) att jag inte ens försökte. Och på den vägen är det. Ska göra ett försök att dra igång nu i början av 2014, jag gillar ju egentligen att träna. Inte säkert att det blir Friskis dock, de har börjat bränna broar känns det som.
 
Jag har också varit i Berlin, en stad jag skulle vilja besöka igen och faktiskt se. Vi kan väl bara sammanfatta det som att det var en påfrestande resa, och att Berlin och jag nog behöver en andra chans.
Mina föräldrar var på Island, en ö jag också skulle vilja besöka. Får väl se om jag lyckas med det. Tvivlar starkt på att det kommer ske under 2014, men kanske kan man planera in det till 2015?
 
Jag har självklart varit på Gotland och Medeltidsveckan, och utöver det har jag varit på ön två gånger till och det det är lika trevligt varje gång. Jag var också på kortvisit i Avesta för att hälsa på en gammal klasskompis, tror det var i... mars? Blåste kallt gjorde det i alla fall.
 
Och det är väl egentligen det som jag minns tror jag. Finns säkert en uppsjö andra små saker jag borde nämnt, jag kanske kommer på dem i efterhand.
Jag tror att jag brukar göra en "årets-lista", men i år orkar jag helt enkelt inte engagera mig i det så det skippar vi.
Så nu tänker jag påbörja bojkotten av nyårsafton genom att bara säga, Gott Nytt År!

Hobkväll del 2

Damn!
Jag försöker ju att inte ha några särskilda förväntningar, men måste man göra såhär mot Hobbit?
Det borde inte bli såhär, det är ju samma personer som styr skutan!
 
Jag ska inte påstå att jag kan boken utan och innan, men alltså hallå.
Tar inte vissa saker lite väl mycket plats?
Den här alvbruden, okej, det funkade betydligt bättre än jag trodde, men hon behövdes inte. Man behöver inte tänka på genusperspektivet när man filmatiserar Tolkien tycker jag. Men fine, om vi gör det. Kan vi inte ge henne lite pondus och utstrålning. Hon är ju egentligen rätt cool, men faller platt i jämförelse med till exempel Arwen, som ju inte gör särskilt många knop i filmerna. Och vi ska inte ha en söt liten love story här!
Legolas, han är INTE med såhär mycket. Nu gillar jag Legolas och Orlando Bloom, men något blir tokigt här (och hade han inte lite otäcka ögon?).
Och är det inte lite mycket orcher med här? Och är dom inte lite väl stora?
Varför såg Beorn inte mer ut som... ja, en björn?
Och varför i hela världen måste så mycket göras på en dator nu för tiden?
Sista scenen med Legolas när han rider efter den flyende... stororchen.
Orlando Bloom klarade av att sitta på en häst i triologin. Man ser dessutom bara ryggen på honom, JAG hade kunnat rida där. Varför göra det på datorn?
 
Attans, jag känner mig upprörd.
Kanske ser jag filmen ur ett annat ljus imorgon när jag är piggare...

Hobkväll

Om ett antal timmar ska jag göra något så ovanligt som att gå på bio. För... två år sen har jag för mig att jag hade ett nyårslöfte som gick ut på att jag skulle gå på bio minst fyra gånger. Och det med vetskapen om att jag redan innan var medveten om att det kom tre filmer som jag visste att jag skulle se. Hur svårt kan det då vara att klämma in en till, oplanerad?
Väldigt svårt, skulle det visa sig, eftersom jag inte kom iväg på någon fjärde.
 
Så jag tror väl att ikväll blir årets andra biobesök? Bägge har ägt rum nu i december.
Hobbit ska det bli, och det ska bli intressant.
Jag var inte jätteimponerad av den första, och har hört/läst väldigt olika recensioner på denna, så jag får väl se sen. Jag har inte så höga förväntningar, så kanske gillar jag den.
Återkommer om det, helt enkelt.

Mellandagar

Försöker just nu hitta inspiration till något över huvudtaget.
Det går sådär, men kanske att jag är något på spåret. Vissa saker måste man liksom övertala sig själv till, och processa i huvudet under en ibland orimligt långt tid.
Idag har jag annars haft lite ont i huvudet, något jag hade senast i... ja, i fredags. Men innan det var det nog en vecka sedan. Jag räknade snabbt ut att det alla gånger måste vara jobbrelaterat. Inte för att jag var på jobbet idag, men jag ska ju till jobbet imorgon. Rent spontant känns det inte som ett bra tecken att få ont i huvudet i förebyggande syfte...
 
Men i fredags alltså, en av dessa mellandagar. Tog mig ner på stan efter jobbet, känner att man ju åtminstone måste titta lite på denna ständiga mellandagsrea... Och tittade gjorde jag. Kan lugnt säga att det var en väldigt billig shopping. Var på väg att köpa två tröjor, men tog det kloka beslutet att prova dem först. Så jag köpte inga tröjor. Sparade mycket pengar i fredags.
Desto roligare hade jag på Skoman i lördags, där jag shoppade skor på rean. Tycker att Skoman ofta har en lite snål rea, men 50 % är ju bra. Så nu shoppade jag supersöta skor för 498 kr (tror jag det var). Finns säkert de som inte tycker att det var så himla billigt, men de kostade 999 kr från början, så det var ju skor i bra kvalité för 498. Och då är jag nöjd. Inte helt lämpade för denna årstid dock (och med det menar jag att de inte är lämpade för VINTERN).
Jag ska försöka få till en bild på dem.
Jag har kommit fram till att den här bloggen behöver fler bilder i inläggen.
 
För den här vintern är seriöst löjlig. Under all kritik. Vad ÄR problemet liksom?

Nu var det slut

Ja, då var det då kväll på årets sista juldag.
Jag ska inte ljuga och säga att det inte är trevligt med julen, men faktiskt... Det är mest trevligt med lediga dagar. Själva julfirandet, det ska pyntas, köpas och slås in presenter, ätas "tre-gånger-om-året-mat", det ska vara allmänt fint, pyssligt, ombonat och alla ska vara glada, trevliga och sura miner ska bannlysas...
Det här, ska sägas, är för mycket i min värld. Om jag tycker att det här är påfrestande? Ja, det tycker jag.
Och det beror inte enbart på att inte gillar jultomten.
Överlag har jag kommit fram till att dessa "högtider" som ska firas är något jag inte är särskilt förtjust i. Det gäller ju främst påsk, midsommar, jul och nyår. (det tycks inte finnas någon på hösten, kanske är det därför jag gillar hösten så mycket?)
 
Och det här har alltså inget att göra med att vårt samhälle helt spårat ur när det gäller högtider, att vi glömt bort bakgrunden till firandet, att fokus har flyttats bla bla. För det bryr jag mig faktiskt inte om. Folk får så gärna fira av vilka anledningar de vill, bara jag inte behöver engagera mig.
Speciellt inte när det inte ens är snö nu vid jul.
VAR fan är snön?
 
Vintern har varit så kass hittills att det känns som om vi lika gärna kan hoppa över den nu och gå direkt på våren.
Oh, jag känner mig så positiv. Kan eventuellt ha något att göra med att jag måste jobba imorgon...
 
Och om några dagar var det visst nyår också.

Flera dagars ledighet, check!

Det tog ju lite tid, men arbetsdagen tog faktiskt slut.
Förmiddagen var minst sagt rörig. Det hela har en tendens att bli lite rörigt när chefen kommer flängande med diverse småuppgifter som var för sig inte är så himla komplicerade, men som tillsammans blir stressande när de ska utföras samtidigt som det man vanligtvis pysslar med. Lite extra rörigt när man inte är van att göra dem. Plus att allt gärna ska gå väldigt fort, om det är klart innan man hör fotstegen i korridoren är väl det alltså bäst tror jag... Men det löser sig, vi fixar allt!
 
Eftermiddagen var något lugnare, men bara något. Sådär vid tre infann sig någon typ av julstämning och det blev ganska... glatt, i rummen runt omkring. Och det är ju trevligt. Möjligt lite märkligt när folk börjar säga "god jul" till varandra, jag känner ju ingen julstämning alls liksom. Men jaja.
 
Mötte mor min efter jobbet och tog en kort vända på stan innan jag gick hem.
Orkade ingenting, känner mig faktiskt väldigt trött. Känner däremot inte att jag vill gå och sova riktigt än. Det är trots allt lördag imorgon. Då hade jag planerat in en långpromenad på förmiddagen, men nu vet jag inte. Igår kände jag verkligen att på lördag vill jag knata iväg, men nu känner jag att jag vill inte det. Speciellt inte med tanke på att det ska vara mulet och blåsa massor. Inte jätteinspirerande, så vi får väl se. Det kanske blir en kortare promenad istället. Det skulle vara trevligt med lite sol när man är ledig, så att man kan njuta lite av den. Känns som att det väldigt ofta är stjärnklart på nätterna men det mulnar snabbt på under de ljusa timmarna (fantastisk måne härom dagen förresten!).

En dag kvar nu...

... tills det är dags föra hela 6 dagars sammanhängande ledighet.
Och hej vad det ska bli skönt. Det är svårt att planera något på jobbet just nu. Alla små planer man lägger upp för sig själv spricker av olika anledningar.
 
Men vad mer? Jo, i tisdags blev det ett blixtinkallat styrelsemöte. Jag kan tänkte mig trevligare platser att tillbringa en tisdagskväll på än ett utkylt klubbhus, men det är bara att gilla läget. När februari är slit slipper jag det där, då kastar jag in handduken. Eller ja, eldar upp den, så skulle man också kunna se det. Jag lägger ner helt enkelt. Med facit i hand skulle jag ju givetvis har vägrat sitta det här sista året och helt enkelt avgått som jag tänkt från början. Men ibland blir det inte som man tänkt sig.
 
Men en dag imorgon som sagt innan ledigheten.
Det är nämnd, jag har två besök, har papper att maska, telefonsamtal att ringa, ett extra postfack att kolla, och så allt småfix där i mellan...
En dag!

Någon gång ska jag ta tag i mig själv

Varannan morgon när jag kommer till jobbet, måndag, onsdag och fredag närmare bestämt, springer jag på en kollega i fikarummet. Där sitter hon och äter frukost. Varför hon gör det? Jo, för att hon är så löjligt duktig att jag får dåligt samvete. Hon tränar alltså på morgonen, vilket ju är väldigt smart. Då har man det ju liksom gjort, fixat på väg till jobbet.
Och det ger mig så rysligt dåligt samvete eftersom jag vet att jag borde göra samma sak. Jag gillar ju egentligen att träna, men jag är också lat. Vilket är själva anledningen till att jag behöver ordna så att jag tränar på väg till eller från jobbet. Kommer jag hem i mellan är det kört. Soffan är lockande, och jag är hungrig.
Så, efter nyår då kanske...

Bloody monday...

Kan vi kanske döpa en drink till det? Något att hälla i sig när man överlevt måndagen?
 
Det är väl bäst att jag försöker upprätthålla det här med bloggandet, för egentligen är det ju ganska roligt att skriva.
Så vad har jag gjort denna måndag?
Jo, jag åkte till jobbet... sen åkte jag ifrån jobbet. Idag skulle jag nämligen få besök hemma av hyresvärd + delar av entreprenad. De var ju så himla kommunikationsvilliga bara man väl började klaga över saker... Det innebär alltså att man nu ska måla över lite fläckar, spackla i lite hål, ge mig en ny besticklåda... och sen var det något mer. "Tapetsläpp", som man kallade det på besiktningen, ska redan vara åtgärdat. Något jag inte direkt märkt, så antingen A) är jag blind B) har man inte gjort ett sådär jätteimponerande jobb eller C) de ljuger. Men oavsett så ska man visst fixa det... igen. Syns en konstig rand bakom som ingen verkar veta vad det är. Så vi får väl se.
 
Men lite uppbrutet blev jobbet. Måndagar är alltid lite speciella. Har också fått en del märkliga samtal kopplade till mig från kommunväxeln (fan vet vad dom pysslar med där nere), har vridit och vänt på ett kommande ärende, fått ett besked i ett annat ärende som inte var jättekul, samt avslutat dagen med att titta på en "julhälsning" från vår... kommundirektör? Ja, så var det. Oerhört störande att mina skattpengar går åt till ha ska ödsla tid på att spela in sådant tjafs (av dålig kvalité).
 
Här kommer en tanke:
Jag betalar gärna skattepengar och det tycker jag alla ska göra. Men om vi kunde få välja själva vart de skulle gå? Om jag inte vill att mina skattepengar går till att bygga ett sketet "kulturhus" där man nu håller på spränger berg? (missförstå mig inte, jag vill gärna ha ett kulturhus, men inte där och inte så litet) Då skulle jag kunna välja att mina pengar istället går till något annat. Skola eller äldrevård, bättre gatubelysning eller vad man nu tycker...
 

Snart söndag

Ja, nu är det bara en timme kvar av denna veckas lördag.
Den började ganska slappt med herrarnas 3-mil från Davos.
Därefter blev det lite mer effektivt. Mot loppisen för att dumpa grejer, till återvinningen för att slänga grejer, till Franks för att titta på en tapet som min föräldrar ska ha (kommer säkert passa jättebra hemma hos dom. hos mig skulle de inte komma innanför dörren), till biblioteket för att lämna böcker, till Gåsvik för ett besök hos Edblads, julklappsstopp på vägen tillbaka, handla mat... Ja, sen var det väl klart tror jag?
 
Vädret har hela tiden varit mer eller mindre väldigt trist. Det kom lite tapper snö där mitt på dagen, men annars har det varit grått, trist och kanske runt tre plusgrader ungefär.
 
Jag har konstaterat att jag behöver något nytt att läsa, men har ingen aning om vad. Tror aldrig att jag varit såhär rådvill när det kommer till böcker. Jag brukar liksom bara beställa, men nu vet jag inte. Jag föredrar ju pocket, och på den topplistan finns nu ett antal böcker av Alice Monroe(?) (nej tack), Kristian Gidlund (vill jag läsa, men jag orkar inte läsa något som med största sannolikhet kommer få mig att gråta just nu), del fem i två olika deckarserier, två ungdomsböcker, en bok jag redan läst samt Zlatan. Whoppie, kan vi sammanfatta det som... Förslag tages tacksamt emot.
 
Nu tänker jag sova, och förhoppningsvis drömma lika trevliga drömmar som föregående natt. Vad det var för dröm tänker jag behålla mellan mig själv och mitt sovande jag.
God natt.
 
ps. jag fyller år om två månader. Det är otäckt.

Inte blev man klokare av det

Min termometer hävdar med bestämdhet att det är 8 plusgrader ute. När jag gick i morse var det 7, och blåste ljumma vindar. Vet inte riktigt hur det där gick till. Den här tiden förra året åkte jag skidor, nu tvivlar jag starkt på att vi ens får en vit jul, vilket jag tycker är lite tråkigt. Är så himla less på folk som gnäller över snön. Flytta söderut då, liksom.
 
Var ner till hyresvärden idag som jag hade bestämt. Kan inte påstå att jag blev så himla mycket klokare av det, men efter en del om och men så ska de ringa upp igen när de fått tag på ansvarig person på entreprenaden som är inblandad. Det verkar inte ha gått vid 13.30, får hade han visst gått för dagen... Somliga har det bra.
Klämde in ett besök på jobbet på eftermiddagen också. Hade inte tänkt göra det, är inte så förtjust i att boka in folk samma dag de ringer, men det fick bli så idag. Sådär efteråt kan jag bara konstatera att de var en bra idé, för dom var så där trevliga, som vissa bara är. Sociala, lättsamma och lättpratade. Heja er! Var väl kanske ungefär vad jag behövde, så det blev bra det.
 
Imorgon är det litet luciafirande på jobbet, det kan ju bli intressant. Det ska visst bjudas på lussebulle och pepparkaka också, det kan ju vara trevligt kanske. Antagligen kommer jag behöva det, eftersom jag inte gjorde något särskilt till middag idag och det betyder i förlängningen att jag inte kommer ha någon lunch med mig imorgon... Så en extra bulle är bra.
 
Gick också på stan lite efter jobbet idag, i hopp om lite julklappsinspiration. Det gick väl inte sådär jättebra... Faktiskt gick det så inte bra att jag nog får hålla tummarna för att nästa vecka är en bättre julklappsvecka. Jag brukar gilla att leta julklappar, men i år har jag helt enkelt inte haft någon lust. Tror jag ska bli en sådan där som köper julklappar året runt och sparar.. Fast till saken hör att året ju gått sjukligt fort. Jag hinner liksom inte med...
 
Botan (Visby) är väldigt mysigt även på hösten/vintern
 
 Havet är så blått att jag inte vet vart jag ska ta vägen...
 

Taggarna utåt

Hade en kollega idag så påpekade att jag verkade vara på hugget idag. Att jag hade taggarna utåt.
Vadå? Jag? Neeeej....
Okej. Det hade jag nog. Laddar man för det så går det, ibland måste frustration och irritation ut någonstans. Ut med så mycket som möjligt bara. Vill chefen ha dialog och inte monolog, så är de dialog det blir... Mer eller mindre. Ibland skulle det antagligen vara effektivare att bara dunka huvudet i en vägg.
Eller kanske stå och stampa med foten i golvet som en 5-åring?
Med facit i hand kommer förhoppningsvis dialog vara effektivare.
 
Imorgon tänkte jag fortsätta ha taggarna utåt. Tänkte knata ner till hyrsvärden och fråga vad de egentligen pysslar med. Det var ju besiktning på lägenheterna nyligen, efter två år. Vilket alltså resulterat i vissa åtgärder. Jag vet inte vilka åtgärder, men jag vet att det ska åtgärdas från och med i måndags och fram till jul. Igår hade man varit i min lägenhet, till synes utan att ha gjort något alls... Förutom att lämna lamporna tända när de gick. Och lånat toaletten (om nu inte toalock och toasits var uppfällda för att de skulle kontrollera vattennivån...). Och använt min disktrasa till något. Och flyttat på en kökshandduk. Och hängt upp stekspaden (som låg i diskhon, den skulle diskas) på en av krokarna över diskbänken. Och dragit ut bordsstolarna. Och flyttat på radion, och flyttat på tidningskorgen.
Och varför då liksom?
Så imorgon vill jag ha ett besiktningsprotokoll, och sedan vill jag veta exakt vad de ska göra i min lägenhet.
Punkt slut.

Och nu då...

Nope, jag kom inte iväg till apoteket... En annan dag kanske?
 
Ja, och denna dag då...
Hoppade över förmiddagsfikat. Ibland orkar man helt enkelt inte. Åt två små clementiner på stående fot och ordnade ett konstverk i form av en vindruvskvist med bara två druvor kvar på. Hänger nu på väggen ovanför fruktkorgen (som i vanlig ordning var slut efter ungefär 23 minuter).
Fick också två samtal som med största sannolikhet kommer innebära en del krångel.
Whoppie.
 
Men jag längtar verkligen till jul...ledigheten. Att vara ledig mer än två-fyra dagar efter varandra. Det kommer bli totalt... 6 dagar, jobba en dag, ledig två dagar, jobba en dag, och sen ledig igen i... 7 dagar tror jag det blir. Ville ju vara ledig de där dagarna jag ska jobba, men det fick jag minsann inte, enligt mig av någon tämligen oklar anledning. Så här gillar vi läget, dagens mantra löd "vi är glada, vi är positiva, vi är hjälpsamma". Käckt, verkligen, men alternativet var att ständigt räkna till 10 och det blir lite tjatigt. Kanske kan komma på ett nytt mantra till imorgon, vi får se hur dagen utvecklas. Kanske ska börja med dagens ord? Är det möjligt tro? Ett ord som liksom sammanfattar dagen? Eller kommer det sluta med att det blir samma ord varje dag... Nu när jag tänker på det känns det faktiskt som att det är en ganska överhängande risk.
Så jag tror vi hoppar över det.
 
 

Kommer och går

Stormen Sven kom och gick utan att göra något större avtryck, så vi lämnar det.
 
Det kom snö! Igår (lördag) begav jag mig ut på en promenad, vinterns första snöpromenad. När jag gick iväg kan vi väl säga att det blåste en del, men inte jättemycket. Snöade lite, men blåste mest omkring.
45 minuter senare var det mer eller mindre snöstorm. Det blåste mer och snöade betydligt mer.
Nu gjorde inte det jättemycket, utan det gick bra ändå. Enda problemet var, blev, att mina skor jag brukar använda vid promenader i snö inte har blivit använda på ett tag. Det innebär skavsår. Och det är inte så roligt, speciellt inte med tanke på att de i stort sett är de enda skor jag äger/har ägt som jag fått skavsår av... Upptäckte också att jag faktiskt hade kunnat ta skidorna, vilket var lagom roligt att komma på. Nästa gång kanske, om snön nu inte smälter bort i veckan som prognosen säger. Vi får väl se.
 
Annars är det alltså måndag imorgon igen. Dessa förbaskade måndagar, tiden fram mot jul går nu extremt långsamt (borde vi inte vara där snart). Samtidigt undrar jag lite över hur det kan var jul om typ två veckor (måste nog börja fokusera på det här med julklappar...).
 
Men en sak i taget. Måndag imorgon.
Komma ihåg att jag ska till apoteket.
Apoteket, apoteket, apoteket...

Nja, inte riktigt där va?

Stormen Sven skulle alltså slå till med full kraft med kraftiga vindar, snö och ett efterföljande kaos.
Först skulle det nå oss på torsdag eftermiddag. Sedan torsdag kväll.
Efter det drog man til med på fredag. Och sen fredag eftermiddag.
Klockan fem på fredagen (idag) hade jag fortfarande bara sett regn, och vindstyrkan var inte i närheten av förra helgens. Fredag kväll då?
Jo, då har man skruvat ner kaos-varningen. Ska blåsa, men nederbörden har väl i alla fall halverats, tror jag.
Nu är klockan snart 22 och ja, det blåser en del. Kommer väl en och annan sjöblöt snöflinga, och de lägger sig som ett blött täcke på marken. inte direkt risk för drivbildning...
 
Jag visste att jag skulle blivit meterolog. Förvisso lång utbildning tror jag, men bra betalt och gissar man rätt hälften av gångerna så är det väl typ högsta betyg för denna yrkesgrupp...
 
Det ska, åter igen (imorse var ju en besvikelse), bli spännande att se hur det ser ut när man vaknar imorgon!
Morgondagen då det för övrigt är dags för Vinterstudion igen. Missade förra veckan (måste ju prioritera Gotland och Visby och vännen när jag väl är där), men imorgon är det dags igen!

Where is Sven?

Det var ju inte precis så att Sven slog till med kraft idag. Viss kom det lite snö, men flingorna var stora och ganska blöta. Och på marken ligger bara lite slask. Inte riktigt vad jag hade velat, men det kanske tar sig. Varningarna är ju ganska allvarliga, men just nu ser det knappt ut att blåsa där ute. Ska bli spännande att vakan imorgon och se hur det ser ut utanför fönstret. Det finns ju dåligt väder, och så finns det dåligt väder...
 
Jobbet stör mig just nu. Jag går runt och är allmänt irriterad/frustrerad över varenda liten småsak, och det är i sin tur irriterande. Jag längtar bara till ledigheten över jul. Tycker nog att vi väl kan snabbspola dit, året har ju ändå gått så väldigt fort så nu spelar det väl mindre roll om vi ökar lite till...

Jo, men nu är det väl dags snart?

Känner ibland att jag är på väg att tappa tron på mänskligheten. Hur är vi människor funtade egentligen? Och blir vi inte faktiskt värre och värre? Där sitter man på jobbet, pratar lite i telefon, pratar med någon face to face, och sen vill man bara dunka huvudet i väggen av ren frustration över den idioti som tycks finnas där ute. Och jag tror fan det blir värre och värre. Om jag på bara två år kan se en förändring, var kommer vi då att befinna oss om tjugo år? Det är faktiskt en ganska skrämmande tanke, och den är dessutom svår att undvika. I och för sig bör man väl kanske tänka att det är specialfallen som märks, men samtidigt kan jag svära på att det kommer fler och fler specialare.
 
Men nu väntar jag bara på snön! (inte så snyggt ämnesbyte där, men jaja)
Väntar med spänning på Sven, som man alltså verkar ha döpt ovädret till som är på gång. Temperaturen ligger just nu kring nollan och vad jag kan se är det bara genomgrått ute. Tror inte att det regnar/snöar, men det är definitivt inte stjärnklart. Om jag förstått det hela rätt så är det alltså kaosväder på ingång framåt eftermiddagen imorgon. Förvisso brukar väderrapporterna vara aningens överdriva, men man vet ju aldrig. Det ska bli spännande och se vad det blir av det.
I morse var det någon typ av nederbörd och ganska kyligt. När jag gick ut på lunchen noterade jag också att det var väldigt halt ute. Ett tunt lager snöblask tycks ha frusit till is på trottoarerna. Det verkar som vanligt ha gått kommunen (eller vem som nu är ansvarig) helt förbi, så vi får väl se om man halkar och bryter något på väg till jobbet imorgon, då jag planerar att gå. Jag brukar ju försöka gå till jobbet så ofta som möjligt. Dels för att det känns onödigt att starta bilen för den korta sträckan, och dels för att den korta sträckan går så fort att köra (kanske runt 90 sekunder eller så)...
 
Jag kan just nu höra att någon typ av fordon åker runt inte alltför långt ifrån där jag bor, det skulle kunna vara någon typ av halkbekämpning.
Men det skulle också kunna vara någon ambitiös nisse uppe på nya badhusbygget som kör runt med någon monstermaskin och flyttar cementblock.

En timme och tjugo minuter extra

Jodå, idag blev det att stanna lite extra på jobbet. Så kan det gå när saker måste bli klara, men det är väl inte hela världen. Det är bra med flextid. Och imorgon är kollega som har koll på det jag nu ägnat mig åt tillbaka efter två veckor i Thailand, och så hoppas vi att inget är jättefel imorgon!
 
Helgen som var befann jag mig på Gotland. Åkte dit för att hälsa på bästa Camilla fredag kväll. Bortsett från lite småköer genom Stockholm så flöt det väldigt bra hela vägen dit. Möjligen blev väntan i Nynäshamn lite väl lång (som vanligt), men någon gång kommer jag att tacka mig själv för att jag alltid är ute i lite överdrivet god tid. Lyckades dock inte ta en tupplur på båten, vilket var synd. Hade ingen större lust att läsa och filmen var ungefär så dålig den kan bli. Sömnen ville inte infinna sig eftersom det liksom kröp lite i kroppen. Bredvid mig satt två lite äldre herrar som behövde mycket plats för benen eftersom "vi ä lite kvaddade bägge tvåe". Gulligt. Lite kallt var det så klart på båten, som det brukar vara.
 
Lördagen blev det lite shopping och lunch på stan. "Så mycket bättre" samt en film på kvällen.
Söndag gick jag ut på egen hand på förmiddagen eftersom vännen behövde lite pluggtid. Han väl mer eller mindre med hela stan, det är skönt att bara strosa runt i Visby. Lite marknadsstånd här och där då det var julmarknad. Kikade in i St:Karin igen de där ordnat ett skridskobana inne i ruinen. Fick sedan sällskap av Camilla och vi gick runt lite mer innan det var dags för sen lunch i form av mycket goda hamburgare. Spelade lite kort på eftermiddagen och gick sedan på bio vid 18-tiden. Vid det här laget blåst det väldigt mycket. Lite frågesport på paddan efter det och sedan var det dags att börja fundera på att borsta tänderna. Båten hem gick ju trots allt kl 07.05 på måndagen...
 
...och vid exakt den tidpunkten blåste det fortfarande ganska mycket. Väldigt mycket, faktiskt. Så det gungade en del. I alla fall första halvan av resan, sen lugnande det ner sig. Väl tillbaka i Nynäshamn var det nästan inga vågor kvar. I hamnen kunde jag lite diskret och utan att någon såg mig och helt utan anledning vinka ner till lite bilar och hästtransporter tillhörande en viss grupp av glada gotlänningar på väg hem från Globen, som jag alltså missade dels av princip och dels eftersom arrangören  är så puckad.
 
Ett stopp i Täby centrum där vi strosade runt lite, det enda jag köpte var ett nytt underställ. Konstaterade att det är väldigt svårt att behålla orienteringen där inne samt att väldigt mycket tröjor innehåller angora från Kina.
Inte bra.
Kände mig oerhört seg, vilket antagligen kan härledas till den tidiga morgonen, tröttheten som resor har en tendens att skapa samt det åkesjukepiller jag svalde på morgonen på grund av den kraftiga blåsten.
 
Och idag var det alltså jobbet igen. En dag extra ledigt gör väldigt mycket (jag menar, det är redan onsdag imorgon!), samtidigt som det får mig att känna mig extra uttråkad.
Jag gillar mitt jobb. För det mesta. Och mitt liv. För det mesta.
Men ibland känns det som att något saknas. Var det liksom så här det skulle vara? Är det så här det kommer vara?
 
För övrigt kändes det som torsdag idag.

Inte idag

Efter denna tröttsamma dag som började väldigt tidigt, en kort promenad i kraftig blåst, en ganska gungig båttur, ett vemodigt litet vinkande som ingen såg, en vända i Täby Centrum och inte särskilt mycket mer, så känner jag faktiskt inte för att skriva något idag.
 
Jag saknar min Ö.

RSS 2.0