Några dagar efter pannkakorna

Jag vet faktiskt inte hur det går till, men nu är det faktiskt söndag igen. Helgen är slut, men till min stora lycka är jag ju ledig imorgon! En måndag, bara sådär (eller bara och bara, jag har ju trots allt tagit ledigt). Än så länge lite oklart vad jag ska ägna den åt, men det lutar åt absolut ingenting blandat med lite skadeglädje över att jag är ledig men att mina kollegor jobbar. Ibland får man vara glad över det lilla.
Sen jobbar jag tisdag, onsdag och torsdag. Sen är jag, ledig på fredag igen! Då ska jag till Älvsjö på Syfestival, och även till mormor. Men dit känns det långt.
 
Idag var jag på Ikea, och köpte bland annat vita överdrag till min soffa och fåtölj, så det ska jag byta under veckan. Sen ska jag även hänga upp min andra gardin, har just nu ett udda par, liksom. Jag jobbar på höstkänslan i min lilla lägenhet. Planerar även att höststäda lite i garderoben, samt gå igenom lite köksskåp och så. Ska bli oerhört roligt...
 
Oh, jag ska ha medarbetarsamtal på jobbet i veckan också. Ser jag verkligen (inte) fram emot. Vuxenversionen av skolans utvecklingssamtal, som man ju inte särskilt ofta längtade efter. Har jag för mig. Eller berodde det på min mentor kanske...? Men oavsett så ska det genomföras.
 
Nu vet jag vad jag ska göra imorgon. Jag ska gå en promenad. Det blir bra. Då är det bara 23 timmar kvar att göra annat skojigt på.

And here we go again

Först vill jag bara säga att Wordfeud kan ta sin jäkla ordlista och stoppa upp någonstans...
Och då var det sagt!
 
Onsdag en dag, halvtid i vardagsveckan. Extremt trögt. Faktum är att de flesta dagar känns rätt tröga just nu. Älskar september (även om den månaden också var rätt trög), oktober... inte så mycket. Den fina och vackra hösten är på väg bort, och den mörka, grå, trista är på ingång. När löven fallit ner, fukten och snålblåsten kommer, mörkret tar över...
 
Fick inte heller ledigt de dagar över jul och nyår som jag önskat, något som gjorde mig lite extra trött och less på allt. Hur svårt kan det vara liksom? Kan folk verkligen inte klara sig själva i en och en halv dag? Svaret på förhand är alltid nej, så attans om det inte är full fart de där dagarna jag måste jobba... Faktum är att jag är i närheten av att känna att jag är för millimeterrättvisa och direkt emot störande "så-här-ska-vi-göra-men-själv-gör-jag-såhär". Och det är inte bra, för det innebär att jag är tjurig och irriterad, och kommer vara det fram till jul. Whoppie, där har vi något att se fram emot... Måste läsa på om 80-talistdragen, då jag är den enda i min arbetsgrupp. Fram för argument!
 
Hm, kom precis på att jag kanske har glass i frysen, det är bra när det är sådär lite småeländiga dagar... Men nu såg jag reklam för Solsidan, och vips blev jag eländig igen... Men jaja.
Ser MYCKET fram emot ledig fredag och ledig måndag nästa vecka. Långhelg, tjoho! Med bara två veckors semester i somras och inte fick julledigheten som jag ville så behöver jag nog det. (Jag tycks vara mycket irriterad över det där med julen, för nu har jag nämnt det två gånger)
 
Men jag har stekt pannkakor! Och jag är oerhört stolt över mig själv. Vi kan väl säga som så att slutet blev bra, det blev ett antal mindre lyckade i början, men sen tog det sig. Intressant var att jag fick googla fram ingredienserna, och på ett ställe stod det att det skulle räcka till ca 8 pannkakor, på ett annat ställe skulle det räcka till ca16 st... Och det var exakt samma mängd av allt i. Skulle tro att det blev närmare 16, och det var kanske bra med tanke på hur de första blev. Haken är att det fortfarande hänger lite lätt pannkaksos i lägenheten... Men det får man väl ta.
 
Men nu ska jag ta tag i steg 2 av pannkakstillverkandet. Det stavas D I S K...
Eller, först en glass.

Med fötterna i ett fotbad

Ser här nedan att det tydligen var i bloggen jag skrev att september var den månad då jag skulle ta tag i saker...
Tja, så blev det nog inte. September liksom bara kom och gick, i stort sett helt utan att jag märkte det, Oktober är på väg åt samma håll då vi redan är halvvägs, och om 10 veckor är det jul.
 
Men jag har hunnit med en tripp till Berlin. Jag tänker faktiskt inte säga något alls om det, mer än att jodå, jag hann se Brandenburger Tor swischa förbi...
 
Men nu kommer andra halvan av oktober och jag har faktiskt tagit ledig några dagar. Två fredagar och två måndagar, så att det blir två långhelger. Det ska bli jätteskönt faktiskt, även om jag inte har bestämt vad jag ska göra med dom, mer än syfestival den 25:e. Sen får vi se. Ta det lugnt och göra ingenting känns just nu som en strålande idé.

RSS 2.0