Leaving Borås, del 3

Hur kommer det att kännas?

Imorgon är det dags att ventilera vår uppsats. Hur kommer det gå?
På onsdag ska vi opponera på en annan.
På torsdag ordnar insitutionen någon avslutning.

På torsdag kommer jag att gå ut genom entrédörrarna, troligen för sista gången i mitt liv.
Jag lämnar de tre senaste åren bakom mig. År som tillbringats i Borås (minus en termin, samt somrarna så klart). Vad kommer jag att tänka? Kommer jag träffa mina klasskamrater någon gång i framtiden?

En och annan kommer jag säkert träffa.
Andra är jag ganska säker på att jag inte kommer träffa.

Jag har packat ihop två kartonger med grejer redan. Jag kommer nog ganska enkelt att fylla de tre andra. Märkligt det där, hur mycket saker som får plats i en lägenhet av frimärkesstorlek.

Jag längtar efter att packa ihop mitt Boråsliv. Samtidigt lämnar jag ett liv. Börjar ett nytt, eller kanske återvänder jag till ett annat? Jag älskar ostkusten. Visserligen är vädret oftast lite kyligare, men det regnar inte lika mycket. Luften är klarare. Jag kan se dimma krypa fram över ängarna, inte se den ligga som ett kompakt lock över kullarna.

Det finns fördelar med att bo nära allt, men det är sannerligen inte bra för ekonomin alla gånger.

I sommar kommer jag kunna kliva ut genom dörren och känna gräs under fötterna. Höra humlorna surra, se fjärilarna surra förbi. Borta är alla förbannade uppförsbackar och kareoke-sjungande grannar.

Jag kommer vara långt från Högskolan i Borås. Långt från ursprunget till de uppfattningar om högskolevärlden jag nu har. Min institution har inte visat "högre studier" från sin bästa sida.

Högskolan borde göra två saker när de hälsar sina nya studenter välkomna i höst.
Den första är att skicka ut en packlista. För att överleva behövs gummistövlar, regnjacka och ett giantiskt paraply. Det menar jag bokstavligen. Riktiga gummistävlar. En regnjacka, inte en "vind- och vattenavvisande". Ett paraply. Det finns paraplyer som man enkelt kan stoppa ner i väskan. Jag har ett sånt. Det räcker inte. Det behövs ett större och stabilare (men använd det inte när det blåser). 
Den andra saken är att rektorn bör ändra sitt välkomsttal. Om hon nu inte redan gjort det. Tala inte om för någon från en annan del av landet hur mycket staden Borås älskar sitt fotbollslag. Det upptäcker vi ändå. 


Dags att putsa spåkulan?

Byta ut korten?
Kontrollera brickor?

Varför har vi folk som får betalt för att förutsäga vädret?
Igår hävdade man på en sida på nätet att det skulle vara 23 grader och sol den fjärde juni. Idag säger man att det ska vara 8 grader och regn. Skillnaden är mer än marginell.

Väderomslag är förvisso svåra att förutspå.
Men ge fan i att försöka då.
Vad behöver man egentligen kunna för att bli meteorolog?


Everybody Get Up!

Sitter och tittar på Nyhetsmorgon på tv4.
Är på väg att avlida av tristess på grund av den på tok för långa intervjun med Spyders VD.
Ägare.
Eller vad fan han är.

Zappar iväg till MTV. En kanal jag nästan helt slutat titta på eftersom den sänder så mycket skit.
Vad dyker plötsligt upp, bland alla videos med lättklädda flickor, blingbling, nutidens radiohits och diverse annat?
Five! FIVE, för guds skull!
När hörde man en låt med dem senast?
När såg man en video?

Det är nästan nostalgivarning...


En månad framåt

Om en vecka flyttar jag hem.
Om två veckor har jag varit hemma i en vecka.
Om tre veckor har jag varit hemma i två veckor.
Om fyra veckor är det midsommarafton.

Det känns både nära och väldigt avlägset.


Bok till film

Nu har jag läst ut Harry Potter and The Order of the Phoenix.
För andra gången.

Och jag kan inte begripa vad man egentligen baserat filmen på...


Leaving Borås, del 2

Det här att bo i studentlägenhet.
Fantastiskt eller fruktansvärt?
Jag har testat två olika lägenheter. Båda har sina för- och nackdelar.

I den första lägenheten var det dödstyst. Grannarna var tysta. Omgivningen var tyst. Allt var tyst. Ibland kändes det lite öde.
I den andra är det sällan tyst. Grannarna väsnas. Grannarna pratar. Grannarna spelar fotboll och golf i korridoren. Omgivningen är sällan tyst. Det känns definitivt aldrig öde.

Det är betydligt enklare att somna om grannarna är tysta än dom dom sjunger "Diggiloo Diggiley" hela kvällen och natten. Men å andra sidan är det betydligt trevligare att ha grannar som har lite social kompetens.


One step closer

I Spanien finns det människor som vill K-märka tjufäktning, eftersom det är en "tradition som betytt mycket för den spanska kulturen och litteraturen" .
I Sydafrika offrade man en ko utanför den största arenan, bland annat för att lugna oroliga andar inför alla de olika språk som kommer höras när fotbolls-VM drar igång.

Har vi verkligen inte kommer längre än såhär?


Alver och vampyrer har gemensamma nämnare

Inte bokstavligt talat alltså.
Men dom lider ju av ungefär samma problem.
Sagan om Ringen vs. True Blood (t.ex.)
Aragorn och Sookie Stackhouse har vissa gemensamma nämnare.

De har båda förälskat sig i någon som är mer eller mindre odödlig.
Dessa mer eller mindre odödliga har även förälskat sig i dem.

De mer eller mindre odödliga, det vill säga alver och vampyrer, har ju problemet med att människor inte ens är i närheten av att leva för evigt. Och de har båda mer eller mindre radikala lösningar på problemet. Arwen väljer att (typ) bli dödlig. Bill har ju alltid möjligheten att göra en vampyr av Sookie. Nu kommer en liten skillnad. Medan Sookie kan leva för evigt, precis som Bill, kommer inte Aragorn att kunna leva lika länge som Arwen, ty hon kommer trots att hon väljer att bli dödlig leva ett betydligt längre liv än Aragorn (som ju för övrigt redan är 87).

Till råga på allt detta vill Aragorn givetvis inte att Arwen ska ge upp sin odödlighet. Och Bill är nog inte så himla pigg på tanken att göra en vampyr av Sookie. (och vid närmare eftertanke är nog inte Sookie så himla pigg på idén att bli vampyr heller.) 

Love sucks?


Hoffis och hennes böcker

Det händer ibland att jag besöker bloggar som ligger på startsidan. Inte så ofta, men ibland. Härom dagen gjorde jag det. Det var någon som hade bloggat om sina läsvanor. Det tyckte jag var en rolig idé eftersom jag läser en del. Alltså stjäl jag frågorna hit!

Som läsare är jag
Envis? Jag läser mycket, och slutar sällan läsa en bok för att den är hopplös. Det har vad jag vet bara hänt en gång, och det var "Liftarens Guide till Galaxen". En helt hopplös bok.

Som bloggare är jag
Borde inte andra kunna svara på det bättre? Jag försöker hur som helst skriva sådant som jag går runt och funderar på. Jag försöker undvika "idag var jag i skolan, sen gick jag förbi och köpte mjölk på vägen hem". Det intresserar varken mig eller mina få läsare. Det jag hittills helt vägrat skriva om är dagens outfit. I 99% av fallen väldigt, väldigt ointressant.

Senast lästa bok
"Interview with the vampire", En vampyrs bekänelser, ni vet. Det var okej, men lite jobbig.

Senast påbörjade bok
Harry Potter and the Order of the Phoenix. För andra gången. Under tiden jag läser den funderar jag över vad man egentligen baserat filmen på...

Senast köpta bok/böcker
Det var väl de två ovanstående, plus Joanne Harris "Gentlemän och Spelare".

Favoritdeckarförfattare
Det vet jag inte riktigt om jag har någon. Och gränsen mellan deckare och thriller kan ju vara lite luddig. Jag har ofta lite problem med att bestämma vilken bok som hör till vad.

Jag läser allt av
Allt, var väl en överdrift. Men jag läser det mesta av Anna Jansson, Mari Jungstedt, jag har läst Jan Guillous Arn-böcker samt hela Hamilton-serien. Dessutom gillar jag Robert Ludlum, Nora Roberts (en del av dom), Philippa Gregory...

Jag läser helst inte (genre/författare)
Jag har mot min vilja svårt för klassiker. Jag har dessutom svårt för vissa fantasyböcker. Ibland blir det bara för mycket. Av ren princip har jag också bojkottat Stieg Larssons Millenium-triologi.

Vid hyllan för fackböcker letar jag
Där letar jag inte alls. Bara vid undantagsfall, och något sådant kan jag inte komma på just nu...

Förutom svenska läser jag gärna
På engelska?

Högst upp i min att-läsa-hög ligger just nu
Jag tror det är "The Keep" av Jennifer Egan och "The Altman Code" av Ludlum.

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står
Bör väl vara New Moon (som ska köpas) och Sookie Stackhouse (som ska lånas). Vad ska jag säga, jag är svag för vampyrer... Annars är det väl nästa Harry Potter.

När jag går på antikvariat letar jag
Böcker? Räknas Myrorna och Emmaus? Annars är jag aldrig på antikvariat. Förutom böcker. Jag tittar på allt, men mest Rosa Ljung och engelskt porslin till min mor. Annars böcker, glasflaskor och figurer, samt en speciell sorts tavlor.

Ja, det var väl allt tror jag...







Jag försöker...

Att inte skrika rakt ut är svårt.
Jag har medvetet gett fan i att vädra åsikter om BHS i den här bloggen.
Ibland gör dom det mycket, mycket jobbigt att hålla fast vid det...


På vinst och förlust

Varför känns det ofta som en seger med en bronsmedalj men en förlust om det blir silver?
Allt måste bero på matchen.
En förlust kommer ju alltid vara en förlust, även om det resultatmässigt egentligen är bättre än ett brons om matchen är en final.

Men VM-brons känns helt okej även om det kändes lite snöpligt igår.

Grattis Sverige!


Hold your horses!

Nu badar ("vanligt") folk i Borås!
Kypesjön.
Är det någon som vet hur varmt det är i Infjärden hemma?


Hoffis som ett vattenglas

Under tre års studier har frustrationshantering varit det ämne som tagit mest plats. Eller, det borde ha varit.
Att jag lider av lite dåligt tålamod är väl inte direkt någon hemlighet, men aldrig någonsin tror jag att jag haft så många saker att störa mig på som finns på BHS.

Jag tror att dom är i maskopi med djävulen. BHS arbetar konsekvent med att göra oss studenter förbannade. Om jag är ett vattenglas med vatten i, så kan lite frustration liksom få vattnet att skvalpa lite så att det ibland rinner över. BHS har en annan metod för att få vattnet att rinna över. Istället för att skaka lite på glaset eller nåt sånt, använder dom sig konsekvent av en vattenkran.
Dom bara häller och häller och häller vatten.

Nu ska vi under examinationsveckan opponera på något som IA gjort. Det är informationsarkitekterna. Det är ett helt annat program. Vi har kanske en eller två saker gemensamt med dem, och sedan 25 saker vi inte har gemensamt. Min förhoppning är att uppsatsen vi ska opponera på är totalt obegriplig för oss, så att vi kan bli förbannade över att dom slår ihop oss med motiveringen att IA är för få, för att istället dela vår klass så att vi blir för få. Och därmed bli förbannad över att dom vill att vi ska försöka opponera på uppsatser som för oss kanske är ett helt obekant ämne.
Det blir jag förbannad på.
Å andra sidan skulle ju den uppsats vi opponerar på kunna vara intressant och fullt begriplig för oss, det blir jättebra och jag har ingen som helst anlending att bli förbannad.
Om det händer så kommer jag istället bli förbannad över att jag inte kunde bli förbannad över det.
Jag kommer alltså bli arg oavsett.
Om dom ändå kunde stänga av kranen så här i slutet i alla fall...


...and the rain keeps falling...

Lite duggregn. Jag lämnar skolan. Fäller upp mitt paraply.
Idag hade jag utsläppt hår, tröja, jeans som slut vid knät och ballerinaskor på fötterna.

Halvvägs slutar det duggregna.
Himmlen öppnar sig.
Det här med att paraplyer egentligen bara hindrar frisyren från att bli förstörd, det stämmer i vissa fall. Jag kunde lika gärna haft baljor med vatten på föttern.
Mina ben var prickiga av damm och smuts som stänkt upp från trottoaren. 
Min väska vara blöt. Mina jeans var blöta.
Mina hårtoppar var blöta!

Det kändes faktiskt som om det skulle regna igenom mitt paraply... 


About det där med fenor

Jag skrev ju om ohyggligt fula fenor på en Volvo för ett tag sedan.
Volvoraggarna och deras bilar.
Såhär ska en fena se ut, om någon nu inte begripit det:


FIFA fintar

FIFA ändrar reglerna lagom till fotbolls-VM.
Nu är det tydligen inte längre tillåtet att finta vid straffar.
Åtminstone inte när man väl kommit fram till bollen och ansatsen är avslutad.

Om jag förstått saken rätt:
I själva ansatsen är det fortfarande tillåtet att göra vad som helst.
Men att låtsas att man ska skjuta, en skottfint antar jag att FIFA syftar på, förbjuds.
Varför då? För att det anses osportsligt...
Vad som händer om man ändå gör det?
Gult kort och straffen får göras om...
(kan ju vara bra om man missar, eller?)


Borås Borås

Förekommer fenomenet på andra platser, eller är det bara på Knalleland parkering som folk parkerar och sen sitter kvar i bilen? Vad är själva poängen?

Jag tror jag nämnde förut att bara för att mars/april officiellt är en vårmånad innebär inte det att man ska gå i shorts och t-shirt. Med detta vill jag poängtera att bara för att jag inte tycker att man ska säga "nu är det vår" när det fortfarande är kallt ute betyder inte det att jag rekommenderar att gå runt i fodrade jackor när det är runt 25 grader och sol ute.


Oh no...

Mycket har man fått höra.
Mycket kommer man få höra.
Mycket av det engelsk media skriver är inte sant.
Mycket av det engelsk media skiver är rykten.

Många av ryktena har inte minsta lilla sanning i sig.
En del rykten bygger på någon form av sanning.

Spekulationer är luriga.
Men för allt i världen, jag vill INTE, under några omständigheter, vare sig ryktet är helt taget ur luften eller inte, höra namnet Zlatan Ibrahimovic i samband med Arsenal.
Där går liksom gränsen.
Vill Fabregas absolut bort, fine. Men för guds skull, håll Zlatan borta från Premier League (i allmänhet, Arsenal i synnerhet)!!!


Up, up, up I go...

Kan någon förklara varför det är jobbigare att gå upp runt kl 07.00 än 06.00? Det är nämligen för mig obegripligt.
Tidpunkten jag går och lägger mig på spelar inte så stor roll heller, ungefär mellan kl 06.15 och 07.30 är jag SÅ trött...
Vaffö då?


Just det ja...

Sannas kommentar om att det är fint väder hemma och betydligt mindre
 fint väder i Borås:
"Dom sa på radion imorse att Borås var känt för sitt regnande"

Hoffis första tanke var:
"No shit?"


The parkering

När jag korsade parkeringen för... andra (eller var det fjärde?) gången idag kom jag att tänka på en sak. Eller ja, egentligen två saker.

Den första är att på Knallelands parkering är det ganska vanligt att man ser folk sitta i sina parkerade bilar. Jag kan inte riktigt komma på någon anlending till detta. Vet någon?

Den andra saken är att det finns en dekal jag aldrig någonsin skulle sätta på min bil. Det är den med texten "Du blev just omkörd- av en tjej".
Det finns två anlendingar till att den är så dåligt.
Den första är att den är löjlig. Finns väl inte en frisk människa därute som bryr sig om huruvida man blir omkörd av en kvinna eller en man.
Den andra anledningen är att jag anser att den baseras på någon sorts uråldrig uppfattning om att män kör bil bättre än kvinnor. Eller i alla fall fortare. Det finns både män och kvinnor som kör som idioter. Att som kvinnlig förare skrika ut att "hey, jag kan också köra om anda bilar, precis som männen! Kolla, man bara blinkar, döda vinkeln, och sen svänger man bara ut och gasar lite!".
Whoppie...
Komplicerad historia det där.
Jag skiter väl i om du heter Sven eller Lotta...


Tro inte på din granne

Det kan nämligen visa sig var helt fel.
Att mina kära korridorgrannar hade fest igår framgick med all önskvärd tydlighet av ljudnivån mellan kl 18 och 00 ungefär. Riktigt hur roligt dom haft framgick dock inte förrän jag öppnade min dörr idag. Det finns korridorfest och så finns det korridorfest.

Den ena går i stort sett ut på att man öppnar dörrarna och umgås i den lägenhet man hamnar i. Den andra går ut på att man bokstavligt talat flyttar ut festen till korridoren. Då kan det se ut såhär dagen efter:



Chips och öl verkar vara det som är mest gångbart. Om det är någon sorts "kvällsföda" för studenter eller ett bevis på att det faktiskt bor fotbollssupportrar i min korridor ska jag låta vara osagt. Dessutom vet jag inte hur många av de som närvarade som faktiskt bor i korridoren. Tävlingsinstinkt har dom hur som helst.

Syftet med den där startlinjen är jag dock inte riktigt med på... 


En lördag?

Jo, men visst kan man vara i skolan en lördag...
Det var nämligen jag och min uppsatskollega idag.
Hur det var? Tja, det funakde väl rätt bra. Men...

Attans, en öde skola (som är rätt stor) är inte en plats jag skulle vilja vara ensam på! Entrédörrarna var i och för sig öppna, men i övrigt var det typ dödstyst.
Överallt.
Hissarna var otrevliga. Man behöver både passerkort och koder till dörrarna.
Lamporna är släckta.
Och det är tyst.
Faktist gick det nästan att höra tystnaden.
Eller snarare, det gick att höra avsaknaden av ljud...

Och jagkom genast att tänka på gymnasiet.
En klasskompis berättade om en dröm där hon och en till blivit jagade genom korridoren av vår gamla svenskalärare. Otäckt värre. Och högskolan är stor i jämförelse med den. Massor av stängda dörrar. Låsta dörrar. Mörka fönster. Konstiga ljud...


Motionsallergi

Jag tror jag är lite allergisk mot folk som motionerar i jeans...
Det känns så fel på något sätt.

Minns ni förresten att jag kom fram till att föraren gör bilen, eller hur det nu var?
Jag tror jag har helt rätt i det...


Leaving Borås, del 1

Jag borde börja räkna ner.
Dra streck på väggen. Eller sätta kryss i kalendern.
Skaffa nedräknare till bloggen.
Sånt känns dock överdrivet.

Det är ungefär tre veckor kvar tills jag flyttar hem.
En väldigt lång tid, som för tillfället går väldigt fort.
Och samtidigt extremt långsamt.
Det här med stormsteg behöver alltså inte innebära att något går fort.

Dagens konstaterande av vad jag inte kommer sakna: Regnet.
Detta förbannade regn.
Må så vara att det är mildare klimat i Borås än östra Uppland.
(även om det inte märks just nu)
Det regnar, och det regnar.
Jag minns första hösten, 2007.
Det regnade i stort sett varje dag.
Från början av oktober till mitten av november.
Ungefär.
Det är väldigt mycket regn.
Och jag har på tre år lärt mig att det kan komma väldigt plötsligt.
Jag har i stort sett alltid ett paraply i väskan, oavsett om det är grå moln eller inga moln alls.
Vädret i Borås är nyckfullt.

Jag kommer alltså, kanske, sakna temperaturen.
Men inte vädret.
Motsägelsefullt, jag vet. 


Say it.Out loud.

It's just a game.
A ordinary one, with dices.

If you start, you have to play it until it ends.
If you don't, you can get stuck in the game.

And that's not a good thing.

Start it.
Play it.
End it.

And say the word. Out loud.
The end will throw you back to beginning. 

And remember.
If you play it once, you will not play it twice.


Back to basic

Det regnar.
Massor.
I och för sig inget ovanligt i Borås.

Jag har egentligen inget emot regn. Inget emot att bli blöt.
Under förutsättningen att jag själv valt att befinna mig ute i det.
Och under förutsättningen att det inte regnar flera dagar, veckor, i sträck.
Inte heller det särskilt ovanligt i Borås.
Men jag föredrar regnet på sommaren.
Inte när det är fem grader ute.

En annan basic sak.
Basic fotboll är vad AIK borde ägna sig åt.
Jos Hooiveld verkar ha peptalk med både en och två och flera spelare.
Trots att han själv bytt klubb och flyttat till Skottland.
En gång AIK, alltid AIK, eller?
Jag blir nästan lite rörd.

Jag tittar ut genom fönstret.
Jag ser regn.
En bit bort ser jag Borås Arena.
Där har dom hissat jätteskärmen inför kvällens match.
Elfsborg-AIK.
Jag ser klubbmärkena från mitt fönster.
Fotboll på plaskvått fuskgräs.

Jag vill att AIK vinner.
Snälla?


Mmm Mango!

Det finns dom (till exempel världens bästa Sanna) som tycker att Body Shops Body Butter är kletigt och inte aldrig går in i huden.
Jag håller så inte med!
Förvisso är det lite kletigt, men inte särskilt länge.
Och mina ben luktar för tillfället solvarm mango.
Sommar!

(Var är förresten sommaren? Eller åtminstone, var är vårvärmen?)


På den gamla goda tiden fanns det inga skrällar

Eller gjorde det det? Jag har för mig att jag någon gång läste att Olympiska Spelen från början var en tävling för amatörerna, och inte för de som idag tävlar. Det vill säga proffsen.

VM i hockey skulle kunna vara ett OS, för visst saknas det en del superstjärnor. Men är det dom superstjärnor som är på plats som lyfter VM för tillfället? Alltså, nja...

Sanningen är den att Tyskland slog USA. Danmark slog Finland. Och Danmark har nu också slagit... USA! Jisses, av alla lag är det Danmark som vinner! Jag var helt ärligt inte ens medveten om Danmark skulle vara med i VM (och det säger troligen ungefär lika mycket om mina hockeykunskaper som det gör om Danmark som hockeynation).

Vad mer kommer hända? Är det Danmark som gäller i år? Jag menar, något måste man ju hålla en tumme för i till exempel fotbolls-VM eftersom Sverige inte deltar...

Raggare vs. raggare

Jag noterar för mig själv att det här är ett återkommande ämne i min blogg. Nu ska vi dock iställer fundera lite över det hela istället för att bara säga hur trött jag är på hälften av dem.

Raggarna. (jag reserverar mig för eventuella ändringar i texten som följer)
Det finns två typer. Eller, egentligen finns det kanske tre.
En typ är Volvoraggare. De behöver väl kanske ingen närmare beksrivning.
En annan är raggare. Bara rakt av. De som har lämnat sin förstörda Volvo bakom sig men inte riktigt fått tag på något som liksom flyttar dem uppåt ett pinnhål.
Sen finns det raggare. Det är dom som skakar på huvudet åt Volvoraggare och annat löst pack som förstör sina däck, super tills dom faller omkull och har en halv miljon luktgranar i bilen.

När övergår man från att vara det ena till att vara det andra?
Frågan dök upp idag när jag såg en tjej i en bil. Typisk volvoraggare. Stora (lurviga) tärningar. Luktgranar. Hela sättet, liksom. Allt. Med ett undantag. Nämligen bilen. Det var förvisso en Volvo, men ingen trist och utseendemässigt förstörd Volvo 740 (i den mån det nu går att förstöra en Volvo 740, den är ju rätt hemsk från början). Nej, det här var en rätt charmig äldre Volvo. Givetvis inte hemmahörande i den amerikanska, lite häftigare raggar-kulturen som finns även i Sverige, men betydligt närmare än de vanliga, vrickade, vedevärdiga Volvobilarna. (Naturligtvis finns det undantag, jag är säker på att det går att hitta åtminstone en trevlig volvoraggare där ute som har en förhållandevis oförstörd bil.) 

Vilken kategori var det här? Är det bilen som gör förare? Eller är det föraren som gör bilen? Vi vet ju alla att det finns somliga som aldrig växer upp, även om deras tillgångar gör det, vilket leder till bättre (och snyggare) bilar. 
Jag skulle vilja påstå att föraren gör bilen. Sitter man i en...  ja, i vad fan som helst som är äldre än 70-tal (gärna amerikansk) och beter sig som ett pucko, ja, då är man ett pucko, och kommer för evigt att vara en 19-årig volvoraggare, vare sig du vill eller inte.
Och tro mig.
I min värld, och jag vet flera som lever i samma värld, är inte begreppet "volvoraggare" något särskilt smickrande...

Pys!

Nyheterna om askmolnet från den nysande Eyjafjallajökull (ja, jag gillar att skriva det namnet!) har varit få den senaste tiden. Troligen för att det inte längre påverkar flygtrafiken i Sverige. Lite märkligt tycker jag, eftersom askmolnet påverkar flygtrafiken till och från Sverige.

Enligt Nyhetsmorgon ligger det för tillfället nere vid Spanien, Portugal och delar av Frankrike. För sjutton, lämna Frankrike!
I alla fall ett litet tag.
Jag har vänner i Paris för tillfället.
Dom ska komma hem idag.
Eller, planen är att dom ska komma hemma idag...
Snälla lilla askmoln, MOVE!!


Pengar eller en brasa?

Jag har lite svårt att bestämma mig för om jag ska försöka sälja några av mina böcker jag haft under min utbildning, eller om jag ska elda upp dom...

Lyckas jag sälja dom får jag ju pengar.
Eldar jag upp dom så blir jag lite lycklig.

Kan pengar ge mig samma lycka?


Obegränsad tillgång till...

Det finns vissa saker man skulle vilja ha.
Hela tiden.
Att liksom ha obegränsad tillgång till.
Och nu pratar jag inte om pengar.
Det är så himla trist (ja, inte att ha tillgång till pengar, men att säga att man skulle vilja ha tillgång till obegränsat med pengar). Så om man inte behövde bry sig om vad som är nyttigt, bra, dåligt osv.
Här är min (ganska korta) lista (utan inbördes ordning)!

I godisväg:
Kinapuffar
Glöm gelerhallon och så vidare. Kinapuffar är fantastiskt gott! Vill man inte ha kinapuffar funkar även rischoklad finfint...

Saltlakrits
Vilken sort spelar inte så stor roll. Djungelvrål funkar. Likaså vanligt tuggummi eller kanske lakritsnappar.

Angående frukt:
Vattenmelon
Det finns i och för sig ofta året runt, men jag vill ha den som finns på sommaren. Utan kärnor. Oh så gott det är med vattenmelon...

Övrigt:
Bensin
Förstå att aldrig behöva betala en bensinräkning!

Allt sånt som förvunnit
När jag var liten drack jag alltid roséjuice. Jättegott (min första kanin drack det också). Sen slutade dom med det.
Lördagskorv. Gärna den sorten som bar verkar finnas på Åland (möjligen även i Finland). Popsi.  
Herbal-schampot. Vart fasen har det tagit vägen?!

Hm, jag tror jag får återkomma om det här, för nog fasen borde det finnas mer saker... men å andra sidan skulle kanske inte dessa saker vara något större problem om man hade obegränsat med pengar och det inte fans några hälsoaspekter att förhålla sig till...


Vad hände?

Mycket konstigt kan hända i sportens värld.

Tyskland slog USA i öppningsmatchen i hockey-VM.
Inte för att jag tittade så noga men... vad hände?


En trasslig skillnad

Det är verkligen en viss skillnad på schampo och schampo.
Och på balsam och balsam.
Mitt nytvättade hår är ett bevis på det.

Men å andra sidan kanske det är skillnad på hår och hår också.


Jag har läst den och jag har sett den...

Igår tog boken slut. Äntligen, får jag väl lov att säga.
Interview with the vampire. En vampyrs bekännelser.
Filmen var inte bra (och barnföbjuden, när såg ni senast det ordet och inte "Från -- år" på baksidan av en film?).
Boken var bättre. Men inte bra.
Det var nämligen inte en särskilt tjock bok.
Men den tog lång tid att läsa.
Ett dåligt tecken...


2010 är definitivt inte samma sak som 2009

Det finns betydligt roligare saker att göra just nu än att minnas att man är AIK:are.
Kommentarer till det är väl överflödiga va?


En väska i bakfickan

Ni vet hur det är. Flickor har alltid med sig en väska, fylld av diverse "bra-att-ha"-saker. Pojkar stoppar plånboken i bakfickan, tar sina nycklar (och mobilen) och klarar sig på det. Det är ett mysterium för mig. Visserligen kan jag också klara mig med de tre sakerna, men helst har jag en väska med mig. Man vet ju aldrig... Hur man ständigt överlever med bara dessa tre saker begriper jag dock inte. Och jag är ganska säker på att pojkarna funderar över varför flickor alltid måste ha en väska med sig. Vad har vi liksom i väskan?
Jo, nu ska det i alla fall redogöras för vad jag har i min väska!

Det här är först och främst min väska (som jag hade idag...) Den är mörkt lila, och på den hänger en blomma från... ett paraply, samt två reflexer. En döskalle (Calicio Jack?) och sedan en Barbapappa. I väska finns följande...

Det är läsglasögon och solglasögon (följer inte alltid med), plånbok, övriga kort, näsdukar, läkerol, tuggummi, öronproppar, busskort, usb-minne, iPod, telefon, nycklar, vattenflaska, kalender, färgguide, anteckningsbok, penna (eller snarare pennor), paraply (det här är Borås), en liten plastpåse (för t.ex. blöta paraplyer) och en necessär. Necessären innehåller i sin tur en del grejer, och det är inte smink som man kanske förutsätter att necessärer i väskor bör innehålla...



Nej, den innehåller en liten hårborste, en pillerburk (Ipren och åksjuketabletter), ögondroppar mot pollen, ögondroppar mot annat än pollen, lypsyl, försvarets hudsalva, läppglans, nagelfil(ar), liten spegel, hårsnoddar och hårnålar. Vanligtvis innehåller den även plåster, jag måste ordna det...
Men det var väl allt.
Mysteriet är löst.
En dag hemifrån kräver allt det här.
Så det så! ;)

Det här var förresten mitt 300:ade inlägg... 

 


Bää

Jag vill ta ett allvarligt snack med personen som skapade det jäkla fåret som Tele2 använder i sin reklam för... allt.

Jag avskyr fåret.
Av hela mitt hjärta.

Det är fult.
Det är obehagligt.
Det är fruktansvärt dåligt.

Och jag har faktiskt inget emot får i vanliga fall.


Oj då

Jag vet.
Jag är verkligen extremt dålig på att blogga när jag är hemma
Jag kan inte hjälpa det.

I torsdags satt jag i en bil i stort sett hela dagen.
I fredags var jag i Norrtälje och sen grillade vi på kvällen.
I lördags segade jag runt hemma, och på kvällen träffade jag vänner.
Idag har jag hjälpt till att fixa i trädgården.
Och så har jag ätit våfflor med salmbärssylt och grädde.
Ikväll ska jag göra fotbad och måla naglarna.
Och det var väl i stort sett allt tror jag...

Imorgon borde jag verkligen plugga lite...


RSS 2.0