Half week done

Ja, på sätt och vis i alla fall.
Vi har ju klarat av två arbetsdagar, och kvar är en dag och fem timmar. Måste säga att det känns väldigt bra. Dagen har till stor del handlat om att försöka få kontroll över sådant som jag måste kunna inför folks semestrar. Som börjar om några veckor. Midsommarveckan, närmare bestämt. Tiden bara rinner iväg.
Fick även avsluta ett krångelärende som legat ett tag nu, vilket ju var himla skönt.
 
I övrigt har det inte hänt så himla mycket idag, det har varit en ganska händelsefattig tisdag.
Jag har virkat lite på en mössa som Sanna ska virka klart, även om hon inte vet om det ännu.
Jag har konstaterat att jag verkligen har svårt för de första varven i typ alla virkbeskrivningar.
Jag sov ganska gott i natt, vilket var skönt.
 
Imorgon blir det träning igen med gymmet på morgonen och kanske en promenad på eftermiddagen.
Och nu var jag på väg att skriva "i helgen" men det är ju faktiskt bara tisdag...

Märkliga måndag

Jag var när att strunta i träningen i morse.
Jag har sovit ganska dåligt de två senaste nätterna, och var så himla trött. Knappt fem timmars sömn två nätter i rad är inte riktigt tillräckligt. Men, en mental kamp senare så kravlade jag ur sängen och släpade mig iväg till gymmet. Väl där så gick det faktiskt rätt bra, även om det var jobbigt.
Jag har kommit på mig själv med att fuska lite med plankan, jag får försöka ta tag i det...
 
Arbetsdagen gick även den förvånansvärt bra. Jag menar, det är ju trots allt måndag. Den liksom bara rann iväg, ändå tills jag blev stressad. Saker dyker alltid upp sådär precis när man börjar packa ihop. Speciellt när man planerat in friskvård så brukar det köra ihop lite, av någon anledning. Men som sagt, dagen gick fort i alla fall och det är jag tacksam för. Hade också ett litet avstämningssamtal med min chef, och fick svar på lite frågar och så.
Imorgon är det heldag, och sen på onsdag är det ju faktiskt valborg. I och med att 1 maj är en röd dag så jobbar vi fem timmar på onsdag bara. Så det blir en lite upphuggen vecka, men det ska bara bli skönt.
 
Igår kväll snabbvirkade jag en nåldyna. Är inte helt nöjd, och färgvalet känns sådär. Den får dock duga så länge, tills jag orkar göra en ny!
 
 
Börjar också känna mig sugen på att virka en till pläd, fast i lite lugnare färgskala.
Vet dock inte om jag orkar...
Det känns som att det tar sådan tid, och även om en mormorsruta är ett litet projekt är antalet och ihopsättandet ett betydligt större projekt...
 
 

Sunny sunday

Hej hopp!
 
Finfin helg har det varit, med massor av solsken. Något varmare idag än igår, främst på grund av mindre blåst idag. Ska ge mig iväg på en promenad lite senare idag, bäst att passa på.
Lördagen, dvs igår, började (mer eller mindre), med en promenad det också. Fast en ganska lugn sådan. Det var dock väldigt trevligt.
Sen blev jag upplockad av min mor för att åka ut på landet. På vägen stannade vi till på Biltema för att köpa ett betonghjärta. Det var faktiskt mitt första besök där, de öppnade ju i höstas. Har liksom inte haft vägarna förbi... Var inte jätteimponerad, och entrén stank verkligen plast och gummi.
Därifrån tog vi oss vidare till loppisen nere i Görla. Gick därifrån tomhänta, ibland fyndar man helt enkelt inte.
Ut på landet för en snabb lunch. Packade upp lådan, innehållande... min symaskin (som jag glömde ta kort på, det kommer i ett senare inlägg)! Jag har nu investerat i en sådan, efter att ha funderat länge länge. Ska faktiskt bli riktigt roligt att ha en symaskin, så att jag kan sy om andan faller på (så säger man va?).
 
I morse gjorde jag klart de sista på senaste virkprojektet, vilket var en sjal i färgen grön. Det gick åt fyra garnnystan till själva sjalen, och ett nystan till fransarna (det blev ungefär 30 cm garn kvar...).
 
Var tvungen att börja räkna lite, det här väldigt enkla mönstret bestående av luftmaskor och stolpar är välanvänt av mig. Konstaterade att jag virkat inte mindre än åtta sjalar efter det här mönstret.
Beskrivningen visar på ett melerat, flerfärgat garn, men jag har kommit fram till att det nog blir lite snyggare enfärgat. Sanna i bergen ska göra en, så fort vi lärt oss virka...
 
Jag hann också med att tvätta bilen på morgonen innan solen visade sig där den stod.
Det här är taket på in bil, som alltså är svart.
Min pappa upplyste om att hela stan är insvept i stendamm, på grund av bygget av västra vägen. Det kan jag mycket väl tänka mig. Jag tänker också att om bilen ser ut såhär efter en vecka, hur mycket av den här skiten andas vi in varje dag? Om vi dessutom lägger till lite sprängningar för ett skrytbygge till badhus och ännu mer sprängningar för att stoppa in ett kulturshus i berggrunden?
Förra helgen dök min försvunna blockflöjt upp också.
(den som jag inte kan spela på)
Den låg i en låda ute i friggeboden ute på landet, i ett hörn, längst ner...

I friggeboden hittade jag också en lite byrå som jag antagligen köpt på loppis en gång och haft någon typ av plan för. Eller möjligen köpt den på loppis utan att ha en plan för.
Oavsett så förtjänar den ett bättre öde än i skymundan där den befinner sig nu under en plastlåda med gamla skivor i...
Eftersom den är lite mörk, är jag inte så pigg på att försöka få den vit. Dessutom är vitt lite trist. Jag är inne på någon typ av stark cerise. Eller kanske klarblå. Eller kan jag våga göra den påskgul?
Och så några fina knoppar på det.
Exakt vad den ska få för användningsområde är lite oklart i nuläget, men jag har ju en symaskin, så kanske att jag behöver en lite byrå med plats för lite trådrullar, nålar, saxar, band, knappar och andra eventuella tillbehöver...
Jag ber om att få återkomma i denna fråga!
 

Fredagsmyyyys

(Visst har jag haft den här rubriken förut?)
 
Fredag, och den blev nästan som jag trodde.
Morgonträningen blev inte som jag planerat. Det slutade med att jag stod på en crosstrainer hela passet istället för att göra styrkeövningar. Var några extra personer i gymmet och det kändes lite... överbefolkat. Och de extra personerna var precis där jag planerat att vara.
Men det gick bra ändå.
 
Iväg till jobbet. I med frukosten, börja jobba. Lite improviserad förmiddag, men protokoll som skulle justeras, besök skulle genomföras, diverse andra småsaker fixas.
Det blev lunch lite sent, men jag gick i alla fall till Rusta och köpte schampo. Väldigt skönt var det ute.
Eftermiddagen var lite lugnare och mer strukturerad, men vid klockan tre var jag så trött i huvudet att jag var redo att kasta in handduken. Väldigt bra att min tredagarslediga kollega är tillbaka på måndag. Mycket småfix är det där alltså!
 
Imorgon blir det promenad innan jag åker ut på landet. På landet väntar min senaste investering, berättar det imorgon. Eller möjligen på söndag, det beror på.
 
 

Effektivitet

På grund av ganska förkyld kollega som är hemma så blev dagen precis som jag trodde lite rörigare än vanligt, men ändå mindre rörigt än jag räknat med.
Det gav utrymme för lite egna initiativ som min chef blev ganska tacksam för... Att jag gjorde det mest för min egen skull kan vi ju låta vara en hemlighet. ;)
Misstänker att förmiddagen imorgon kommer att bli lite stressig, och jag har besök då, så ovanstående handlar om att jag helt enkelt förberett morgondagen lite. Eftersom det här inte tillhör mina vanliga arbetsuppgifter tar det lite tid, men det blev klart i alla fall. Efter mycket funderande.
 
Imorgon är det som sagt fredag, så det blir träning på morgonen. Har inte bestämt mig för om jag ska vara lat och ta bilen, vi får se imorgon. Tänkte främst ta bilen för att jag skulle... ja, hur var det nu? För att jag skulle till Rusta och köpa schampo efter jobbet eller för att jag ville ha skor med klack som jag inte orkar knata till jobbet i? Lite oklart just nu, men oavsett blir det de skönaste skor jag kan hitta. Har lite ont i en lilltå och känner lite skav på en häl, och här tas inga risker!
Med bekväma skor skulle jag dessutom kunna gå till Rusta på lunchen... Hm, tål att tänkas på.
Halsen känns bättre idag, men lite känns det. Har dock känts mer på kvällarna, och det känns väldigt lite, så imorgon är det förhoppningsvis helt borta.
 
Jag har för övrigt träningsvärk också, jag antar att det beror på att jag hade ett litet uppehåll från gymmet. Får råda bot på det nu, när jag verkar komma igång igen. Ska försöka köra på i maj nu, och kanske boka in en uppföljning i början av juni, innan sommaren sådär. Behöver nog lite pepp vid det laget.
 
Men nu tar vi en dag i taget! Det är som sagt fredag imorgon, det är fint väder och allt sånt där.

Samhället är inte konstruerat för ensamma människor

Om man tänker, det är alltid två säten i bredd på bussen.
Det är alltid dyrare att bo i enkelrum på hotell.
Det är alltid extrapriser på storpack.
Recept är ofta för minst fyra personer.
Om man delar ekonomi med någon blir allt mycket... ja, inte billigare direkt, men indirekt eftersom kostnaderna på sätt och vis halveras. För en själv.
Alltså vad är det här?
 
Visst, av utrymmesskäl kan man stå ut med att sitta bredvid någon på bussen (för det mesta).
Men jag vill inte dela rum med någon på hotell (ja, jag kan väl boka ett dubbelrum åt mig själv, men det känns onödigt).
Ja, jag kan frysa in det jag inte använder av mitt storpack, men min frys har begränsat med utrymme.
Jo, jag kan göra matlådor, men ibland vill man ju variera sig lite.
Borde inte ensamma människor få betala mindre? Ta hyra t.ex. Rimligtvis borde ju jag som ensam slita mindre på lägenheten än om vi var två som bodde här, eller? Alltså borde min hyra vara lägre (eller möjligen att folk som inte är ensamma borde betala mer).
 
Jag ser ju själv att det här verkar lite knäppt, men en liten liten del av det tycker jag faktiskt stämmer...

Livet går vidare

Igår kväll började det kännas lite jobbigt i halsen.
I morse när jag vaknade hade jag ont i halsen.
Efter en påskhelg med tröstätande utöver påskmaten (som jag i och för sig inte är så förtjust i) ingår ont i halsen INTE i min plan just nu.
Jag måste fokusera.
Äta, träna, jobba, sova.
Jag kan inte träna om jag har ont i halsen. Därför har jag bestämt mig för att inte ha ont i halsen, packar väskan till i morgon då jag tänker gymma och hoppas att kroppen i allmänhet och halsen i synnerhet fattar grejen.
Mor min levererade en finfin ryggsäck som jag "beställt", hoppas och tror att det blir en bra träningsväska. Har ju känt mig helt sned när jag släpar runt på axelväskan, så nu har jag eliminerat även det lilla störningsmomentet (och dåliga dagar, den "orkar-inte-träna"-ursäkten).
 
Annars blev den här dagen inte riktigt som jag planerat, på grund av en sjuk kollega och en chef. Det är en sak att det blir rörig när man har haft semester, för då har andra liksom jobbat under tiden. Men när alla liksom varit lediga... hur rörigt kan det bli? Min chef bokade också om ett uppföljningsmöte (vad är poängen med att be oss boka in det, om han ändå ska flytta på det?), något jag inte är helt nöjd med. Kände idag att jag verkligen skulle vilja ha det där mötet denna vecka och inte nästa. Jag behöver snart hjälp att prioritera, jag behöver balans.
Oj, det där lät djupt.
Jag behöver "balans".
Tja, jag antar att det stämmer.
 
Imorgon blir det förhoppningsvis en dag då jag hinner med det jag planerar, och sen slutar jag lite tidigare eftersom jag ska till banken.
På torsdag... var det någonting.
På fredag är det förhoppningsvis ingenting.

"The life of the dead is placed in the memory of the living"

Den 16 april tassade katten Tusse vidare till ett liv dit vi inte fick följa med.
Lilla älsklingen blev bara tillfälligt bättre av det han fick hos doktorn, och på dagen en vecka efter veterinärbesöket bestämde sig han sig för att vandra vidare.
 
Han lämnar ett stort, stort tomrum efter sig, trots att han aldrig egentligen gjort så himla mycket väsen av sig utöver att "vara där". När han blev äldre och slutade med sina långpromenader så var han mest en matglad livsnjutare som verkligen gillade att sova.
 
Men vi vet att han har det bra där han är nu.
Vila i frid älskade lilla Tusse.
 
 
 

Lita på temperaturen, inte magkänslan

Måndag denna korta(re) påskvecka. Jag har inget större behov av att fira påsk men det är ju trevligt med lite extra ledigt. Attans, jag gillar inte måndagar! Att det ska vara så svårt. Det borde ju gå att liksom "tänka förbi" att det är måndag, liksom låtsas att det är tisdag. Kan människan flyga till månen borde ju sådana här små saker inte vara något problem, men jodå...
Trots måndagen, så gick det hyfsat fram till lunch ungefär. Hoppade över gymmet som planerat i morse och tog en promenad efter jobbet (det är den rubriken syftar på, jag var alldeles för varmt klädd!).
Jag misstänker att det inte kommer bli något gym alls denna vecka, jag är rädd att jag har en opeppperiod (det där var definitivt inget ord, men jag gillar antalet p). Jag tror att man måste ha sådana ibland.
 
Dessutom var jag faktiskt ute och gick i en timme idag.
Och imorgon är det "må-bra"-eftermiddag på jobbet, så då ska jag gå... vad var det, sju kilometer? Så jag rör lite på mig i alla fall.
Imorgon har jag också två besök, och sen bör det inte bli fler denna vecka. Det gör absolut ingenting, för fredagen var lite hysterisk med allmän röra och fem besök.
Idag har det också varit lite inställningar på folks datorer, men inga svåra saker. Imorgon lär det bli att hjälpa korridorens mest förvirrade person, det kan bli skoj. Måste också försöka göra statistiken imorgon, men jag får inte ut de satans listorna som jag vill. Det har, om man säger så, stoppat upp det hela en del. Men imorgon, plötsligt händer det kanske!
 
Idag sprang jag ner till biblioteket på lunchen också, var galet länge sen jag var där. Så länge sen att jag nästan glömt bort hur man lånar böcker, men det gick finfint.
Imorgon ska jag påbörja jakten på en förstoringsspegel med en sådan där sugpropp, så det blir ÖoB på lunchen. Efter jobbet tänkte jag gå lite på stan, så jag kika även på Åhléns om jag inte skulle hitta en. På onsdag blir det Rusta på lunchen om jag fortfarande inte hittat. Så får vi se om jag lyckas.
 
Just ja, vi fick vår "nya" kollega presenterad för oss idag. Jag är nöjd och tror att det kommer bli jättebra. Synd att hon inte börjar förrän augusti bara... Men man kan inte få allt.
 
Ikväll klockan åtta är det Vetenskapens Värld.
De ska prata om kontorslandskap.
Hoppas att alla som borde se det ser det.
Och några till.
 

Jag tror livet blir bättre om man lyssnar på sig själv ibland

Shit, det där var den längsta rubriken på ett tag tror jag!
Och hur tänker jag nu då?
Jo, jag tänker att det finns ju som bekant vissa saker man måste göra, till exempel äta, sova och jobba. Det ena är mer eller mindre en förutsättning för det andra. Och jag inser nu att den här rubriken är direkt missvisande... Den är betydligt ambitiösare än tanken jag hade, så vi kortar ner det hela till något i stil med "om-du-jobbar-tjänar-du-pengar-så-att-du-förhoppningsvis-har-råd-att-bo-och-äta". Sådär ja, livet i ett nötskal.
Men sen då?
 
Det är inte bara ungdomar som är utsatta för samhället alla krav om hur man bör se ut och hur man bör äta och träna och sova och leva och knyppla.
Det gör faktiskt vuxna också.
Vi matas ju ständigt, främst med hjälp av tv, med program där "den bästa" ska utses och deltagare ska göra allt från att koka ett perfekt ägg till att stå på en pinne ute i vattnet så länge som möjligt. Alltså jag skojar inte, tv svämmar över av matlagningsprogram, inredningsprogram, trädgårdsprogram... Och alltid får vi bara se och veta hälften.
Och nu har jag helt tappat tråden här...
 
Alltså, poängen är att man ska göra det man vill göra efter sina förutsättningar och inte tänka så mycket på att det kanske inte blir som man tänkt sig ibland. Följ små impulser om möjligheten finns. Nu menar jag inte att t.ex. impulsboka en resa till Sydafrika, utan mer på nivån att köpa en krukväxt även om du inte behöver en, eller helt enkelt strunta i ett träningspass om du verkligen inte känner för det. Du kan alltid hitta en plats för krukväxten, eller ge bort den. Är du galet omotiverad får du ändå inte ut så mycket av träningen som du skulle ha fått om huvudet var med.
Bli bättre på att gilla läget.
 
Fan, det här är inte alls det här jag hade tänkt skriva...
 
Ämnesbyte!
 
Helgen då?
Jo, jag har inte sytt ett förkläde till mormor. Klippte så fint ut tyget och nålade första fållen och gick upp till symaskinen. Då ser inte stygnen ut som de ska. Kallar på mor min, som inte ser något konstigt. Till en början. Sen håller hon med. Vi kommer fram till att undertråden inte drar ordentligt och provar allt. Vi trär om trådar, byter trådar, byter spolar, byter nål, plockar isär och borstar rent, plockar isär igen och blåser rent, sätter ihop igen. Ingen skillnad.
 
Promenad blev det igår, alltså lördag. Var grymt opepp, men jag gick i alla fall. Hade tänkt gå idag också, men det kändes som att det blåste halv orkan så jag stannade inne och sorterade papper istället. Försökte planera min vecka, och just nu lutar det väldigt starkt åt inget gym imorgon, utan istället ta ut friskvårdstimme och ta långpromenad. Veckan som kommer är ju lite kortare än vanligt, tre och en halv arbetsdag ungefär. Ska bli jätteskönt.
Besökte också Sanna ute i bergen igår. Fikade och virkade på ett av mina projekt medan hon sydde ihop sambons tossor, till hans stora lycka. Sen lärde vi Sanna virka mormorsruta. I stort sett. Lagom förstaprojekt, även om en grytlapp med enbart fasta maskor kanske varit vettigare att börja med... Sanna, nästa gång kanske!
 
Nej, nu får det vara bra.
Hoppas jag känner mig smartare imorgon.

Inte alls som jag tänkt mig

Jag har vad jag fortfarande kallar för "McDonalds-sjuka", det vill säga att man ständigt är så service-minded att det går till överdrift. Inget undantag idag.
 
Dagen började på gymmet, gick helt okej med det känns som att det just nu går bakåt på rodden. Orkar inte alls med den på samma sätt som jag gjorde för några veckor sedan, men det är väl bara att traggla på. Har också insett att man faktiskt får små valkar i händerna, vilket jag inte alls uppskattar. I början fick jag nästan blåsor, men det löste jag genom att helt enkelt ta av mig (alla) ringarna. Tänker att det här kanske är en av anledningarna till att vissa användet handskar i gymmet? Både jag och min kollega som brukar träna samtidigt känner dock att handskar verkar lite... överkurs. Jag menar, vi lyfter ju inte tungt eller så. Men å andra sidan, bättre grepp och inga valkar, det kanske är värt det, eller? Någon som vet?
 
Vidare till jobbet där jag slängde i mig frukost. När det var avklarat sprang jag på en uppenbarligen dåligt mående kollega som satt och hängde lite på skrivbordet och stirrade rakt fram, något som inte precis är normaltillstånd för just denna person. Hon mådde illa, och vi skickade hem henne ganska snabbt. Hon hade två besök inbokade, så jag tog det ena, det andra fick hon ringa återbud på (jag hade besök samtidigt där). I slutet av dagen fick jag boka in ett snabbt besök på grund av tidigare nämnda "service-mindedhet". Vad gör man inte för folk liksom... Det här betydde att min dag slutade på fem besök, något jag inte brukar ha på just fredagar.
Utöver det så har jag denna vecka hört mitt namn orimligt många gånger i korridoren, tydligen är jag den som nu löser både små, mindre och mellanstora IT-frågor. Det är helt okej, jag tycker det är roligt att hjälpa till, men kanske att man skulle kunna hitta tangenten "NumLock" på egen hand...
 
Jag slapp bli hög på spritpennsångor som jag blev igår eftermiddag, eftersom det visade sig att de senast inköpta, löjligt stora, pennorna fungerade alladeles fantastiskt bra.
 
Min ursprungliga plan att gå halv fyra gick ju i stöpet i och med dagens sista besök, men de var i åtminstone väldigt tacksamma för att de fick komma vid just denna tidpunkt.
Allt som allt slutade denna vecka där jag planerat att jag skulle gå "minus" en timme på flexen med att jag istället gick tre timmar plus... Så kan det gå.
Nästa vecka blir förhoppningsvis lite lugnare!
 
I helgen ska jag försöka ordna ett förkläde åt min mormor, ta en eller två promenader, samt hälsa på Sanna ute i bergen för lite handarbetestid. Vi ska lära oss virka en sjal (eller ja, jag ska lära henne om hon inte redan kommit på hur man gör), och själv tänkte jag faktiskt försöka sticka lite på ett av mina typ fem pågående projekt...
Vi får se hur det går!

Lurad

Det finns ett Twitter-konto som enbart ägnar sig åt att retweeta allt som rör Justin Bieber.
På riktigt.
 
Det här har varit en lite tröttsam vecka, därav lite dåligt med inlägg.
I måndags var jag så sjukt trött när jag vaknade att jag hoppade över träningen. Energinivån var så låg den kunde bli efter att ha sovit väldigt dåligt (misstänker att jag sov för länge i söndags). Och att träna innan frukost då... Nä, nu lyssnade jag på kroppen som sa "NEJ!". (Hjärnan sa dock "joooo....", och det får väl ses som positivt).
 
Sedan har det varit så lurigt att man denna vecka har bytt/byter ut alla datorer på jobbet, med allt vad det innebär. Det har dock gått över förväntan, och klagomålen är väldigt få. Det måste ju tyda på att det flyter på riktigt bra, men man har också kunnat konstatera att inte särskilt många kvalificerar sig för kategorin "normalkunnig på dator". Vissa har varit stressade och vissa har varit väldigt coola.
 
I onsdags kom jag upp ur sängen igen och drog till gymmet innan jobbet och det kändes bra. Jag har också tagit bilen tre dagar denna vecka. Vädret har inte varit jätteroligt denna vecka. I alla fall inte förrän idag. Om det inte är så att jag blir sen imorgon så lämnar jag bilen då också. Det känns ju alltid lite fånigt att ta bilen till jobbet, när den resan liksom tar ungefär två och en halv minut...
 
Men imorgon är det fredag, och denna vecka har gått fort. Jag har inte jobbat enligt plan en enda dag, men jag hoppas att jag ska lyckas med det imorgon. Eller ja, jag TÄNKER lyckas med det imorgon. Hur svårt kan det vara att ta en timme flex i slutet av dagen?

Hängig kisse

Katten Tusse är inte så pigg just nu, så vi håller tummarna för att han blir bättre av det han fick av doktorn.
 
 

Projekt förkläde

Tålamod är inte något jag är bra på alla gånger, men ibland går det, och ibland får man helt enkelt vara envis. Idag blev det lite envishet. Symaskinen står ju på landet och jag orkar inte släpa hem den, så det var bara att gör klart förklädet. Det är inte ett svårt projekt, och i slutändan får man vara nöjd med det man gjort. Även om en söm blev lite krokig och ett och annat hört blev lite tokigt. Mycket av dessa små detaljer syns ju inte om man inte tittar jättenoga.
Såhär gjorde jag i alla fall:
 
Enklast är att ta ett befintligt förkläde och lägga det ovanpå tyget man vill ha. Se till att det ligger slätt och nåla gärna ihop det, för att förhindra att det rör sig.
 
Sedan är det bara att rita utefter kanterna. Därefter tar man givetvis bort förklädet och klipper ut efter det man ritar. Glöm inte sömsmån! Beroende på hur man tänkt göra kanten behövs olika mycket. Ska man fålla ordentligt så skulle jag nog rekommendera 1,5-2 centimeter, men det beror så klart på hur bred fåll man vill ha.
Tyget är förresten från Ikea, jag tycker många av deras tyger passar för till exempel tygkassar och förkläden, eftersom de ofta är något kraftigare än vanliga bomullstyger.
 
Sen är det bara att fålla och sy!

Pilligast är förstås banden. Jag valde att göra lite special, med två olika tyger. Det var ett himla pillgöra och jag ångrade det beslutet... lite till och från. Det blev ju fint, men det tog tid.

Enklaste sättet att göra det på tror jag är att göra som jag gjorde. Det kräver i alla fall bara två sömmar (men en jäkla massa nålar). Man får nåla ned det ena tyget först på ena långsidan, sedan nåla ned och fast det andra så att de sitter ihop fint.  Jag valde sedan att sy ihop ena långsidan för att slippa alla nålar, men det går säkert att nåla bägge sidor samtidigt. Söm nummer två får man se upp med, för det blir lätt lite "bubbligt" och vill man undvika det gäller det att vara noggrann.
Sen är det bara att sy dessa också!
 
Hur slutresultatet blev?
Tja, det blev ju ett förkläde i alla fall. Det här får min mor behålla. Nästa helg ska vi försöka ordna ett till mormor, som jag har för mig just nu använder någon kvarleva från 70-talet.
Sen ska jag förhoppningsvis sy ett åt mig själv också.
Jag kanske skulle köpa en symaskin i alla fall...
 

ps. Jag hoppade över fickan/fickorna, för let's face it, vem använder dessa?
 
 

Löööördag

Ja, vad ska man säga?
Helger liksom flyger iväg. Idag vaknade jag sådär vid.... Hm, klockan 6 första gången. Kände att det var på tok för tidigt, och bestämde mig för att sova lite till. Det gick i lite drygt en timme, och efter en och en halv gav jag upp. Med andra ord var jag uppe vid ungefär halv åtta. Åt frukost vid åtta. Pysslade runt lite. (Ja, jag dammsög faktiskt)
Sen åkte jag ut på landet. Påbörjade projekt sy förkläde som väl gick helt okej, men det får fortsätta imorgon.
 
Gick också en 8 km lång promenad, vilket var väldigt trevligt. Lite kallt i blåsten i början, men sen blev det ganska behagligt. I skogen fann jag och mor min (som var med på promenaden) en ganska stor hög fjädrar. Någon har helt uppenbarligen blivit mördad där. Fjädrarna hade yrt, bokstavligt talat. Det intressanta är att jag faktiskt inte känner att jag har minsta lilla aning om vad det var för fågel. Får helt enkelt klura på det.
Fortsatte sedan lite med projekt förkläde (men det får ändå fortsätta imorgon).
 
Nu tar jag lördag!
(det är ju trots allt söndag imorgon...)

Nu e de fredagsmyyyyyyys...

... eller, det påstår min rumsgranne på jobbet i alla fall. Sådär runt klockan 15:00 varje fredag börjar hon sjunga på den låten. I alla fall början på den. Sen är det meningen att jag ska sjunga nästa mening, vilket jag oftast gör.
Och efter det får man egentligen inte så himla mycket gjort.
 
I morse kom jag i god ordning iväg till gymmet precis som planerat. Hade lyckats med konststycket att få ner både träningskläder och handduk i min Kånken, det enda som inte rymdes där var skorna.
Och allt annat.
Det var i och för sig skönt att ha det mesta i en ryggsäck, men skorna fick jag sagt ha i en kasse. Och sen hade jag ju min väska med mig, med plånbok, kalender, necessär och de där andra livsviktiga sakerna som framför allt kvinnor släpar runt på. I brist på en bra ryggsäck har jag nu börjat fundera på om man kanske kan sy något som man kan använda...
 
Jobbet idag var... faktiskt helt okej. Den påminde lite om gårdagen, men lite akuta uppgifter som övergick i en allmän fredagsröra när mycket skulle göras samtidigt. Jag brukar faktiskt ha god ordning och en sak i taget på skrivbordet för att minimera risken att något blir fel, men idag på eftermiddagen (sådär vid 13:30) var mitt skrivbord ett enda stort klassiskt "hej-kom-och-hjälp-mig". Sen fick jag snabbt kasta ihop allt och stoppa undan eftersom jag skulle ha besök.
Som inte dök upp.
Så kan det bli.
 
Men det blev inte mycket till städning idag. Kände liksom inte för det... Plockade undan lite grann och stoppade undan lite grann. Flyttade på lite saker.
Drar av golven imorgon, vet av erfarenhet att lördag morgon fungerar rätt bra för mig när det kommer till städning. Så vi får se om jag lyckas imorgon.
 
Långpromenad står på schemat imorgon. Eller i alla fall längre än vanligt. Hoppas därför på bra väder, och om jag förstått saken rätt så ska det väl vara hyfsat i helgen.

Beslut beslut

Nu är väskan packad för morgondagens träning. Håller på experimenterar lite med packandet, eftersom jag inte hittar en bra ryggsäck och jag inte orkar ha allt över ena axeln bara... Beslut beslut!
 
Idag var en mycket konstig dag. En sådan där dag som inte alls blev som jag tänkt.
Det började redan på morgonen när jag öppnade min e-post. Hade fått ett meddelande av min chef innehållande "Hej! Kontakta mig direkt torsdag morgon." Jaha, okej, men jag kan inte jobba med den här typen av information. Jag räknade ut på förhand att det var något han skulle ha hjälp med, men hur vill han bli kontaktad? Ska jag ringa, skicka sms? Maila och säga att jag är på plats nu? Skicka morse genom taket, eller helt enkelt gå upp och fråga?
Beslut beslut...
 
Det var dock ganska snabbt avklarat. Sedan igår kväll hade jag dock laddat för dagens besök, och hade en lätt illavarslande känsla. Det blev dock över förväntan, och allt gick ganska smidigt. Det drog ut på tiden däremot och jag fick lunch ungefär en halvtimme efter min plan, och planen var att gå och köpa sallad eftersom jag inte hade någon matlåda med mig. Var vrålhungrig när jag kom tillbaka med den. Sen skulle jag ta tag i själva "efterarbetet" men det var inte det enklaste, för idag var dagen när småfrågorna hopade sig och till slut var jag tvungen att mer eller mindre tömma skrivbordet och börja om. I slutändan blev det dock bra tror jag, ska bara dubbelkolla lite saker imorgon.
 
Och imorgon var det en sådan där omtalad fredag igen, veckan sista jobbdag. Det blir förhoppningsvis en fantastisk dag (känner att jag försöker vara lite överdrivet positiv här...). Jag kommer inte kunna göra, eller hinna, vissa saker jag planerat, men det är inte hela världen. Det får helt enkelt vänta.
 
Men först som sagt, morgonträning och frukost på jobbet.
Sen undrar jag om jag inte ska dammsuga lite imorgon kväll.
Jo, jag skrev det. Städning en fredag kväll!
 
ps. Vill verkligen att det ska vara slut på minusgrader nu. Började använda min tjockare jacka igen denna vecka. Orkade helt enkelt inte hålla på med tjocka koftor och grejer varje dag...

Funderingar

Idag har jag haft en lite märklig dag. Inte så att den var allmänt skum, men den var helt enkelt lite märklig.
Den började på gymmet, vilket i och för sig inte var särskilt märkligt. Det skulle i så fall vara att det var ovanligt tomt, onsdagar (kl 6) brukar annars vara den dag med mest folk (kl 6). Jag tycker ju att det är ganska skönt när det är lite folk, så det gjorde inte så mycket.
 
Knatade sedan till jobbet och åt frukost, för att därefter ge mig på en lista som ska gås igenom.
Det är för övrigt en väldigt lång lista, och arbetsuppgiften är ny.
Det gick alldeles utmärkt fram till ungefär kl 11 då jag började tänka "kring" det jag höll på med. Om jag sitter och gör något och verkligen ställer mig frågan varför man gör på ett visst sätt, ja, då är det i vissa fall kört. Rutiner som inte är effektiva eller logiska (för mig) är helt enkelt sådant jag måste forska vidare i, för nog fasen måste man kunna förbättra dem?
Sen var det liksom lunch och då åt jag och sen gick jag till Coop och köpte vindruvor.
 
Efter lunch fortsatte funderandet. Resonerade runt lite med en kollega. Pratade med en annan kollega. Jagade rätt på rutinhandboken. Kom på fler frågor.
Och sen försvann dagen iväg i ett huj bara.
 
Jag är ju så, vet jag. Håller jag på med något och kommer på frågor, så har jag svårt att lägga dem åt sidan. Jag vill liksom leta svar på en gång. Det är inte alltid så smart, men ibland är det inte så mycket att göra åt.
Idag var en sådan dag. Förhoppningsvis kan jag beta av lite fler rader på listan imorgon. Och på fredag. Och nästa vecka.
 
Först ska dock denna vecka avslutas också.
Onsdag arbetsdag är ju slut, och klockan är snart halv sju fast det är ljust ute (vilket är toppen, för det innebär att man kan ta promenader efter jobbet igen). Imorgon är det torsdag och då har jag ett med största sannolikhet besvärligt besök inbokat, men jag hoppas att alla som ska dyka upp dyker upp och att krånglet blir så lite det kan bli.
Efter det är det faktiskt redan fredag. Veckorna går så himla fort, bara den kommer igång (dvs efter måndag så går veckan ganska fort).

weeee!

Tänker börja det här med blåsippor, i rent protest mot att det snöat idag.
 

Sådär ja.
Just för tillfället är det dock molnfritt igen. Typ.
Jag har haft två lite uppbrutna dagar, då jag haft ett par timmars utbildning under de två senaste eftermiddagarna.
Lärde mig lite nytt, och fick lyssna på en del jag redan visste. Sammanfattningsvis var det dock väldigt trevligt med lite avbrott, även om man gick från lokalen lätt paranoid efter två timmars data- och informationssäkerhet.
Idag handlade det om Windows 7, inte direkt en nyhet men lite små smarta saker lärde man sig ju.
 
Jag har idag också kommit fram till att man bör tänka igenom och kontrollera vad man har hemma innan man börjar med middagen. Jag visste väl att det fanns en anledning till att jag borde sprungit iväg till Coop på lunchen...
 
I måndags morse var jag på gymmet, och det var otroligt segt. Det fanns dock ingen särskild anledning till att det borde varit segt, så jag tänker helt enkelt skylla på att det var måndag. Förhoppningsvis känns det bättre imorgon. Då är det ju trots allt onsdag.
 
När jag sedan kom till jobbet bestämde jag mig för att slänga min dåliga karaktär i papperskorgen. Så här kan det se ut då:
 
Kinapuffspåsen får vara min dåliga karaktär. Jag tycker ju faktiskt inte ens om godis.
Egentligen.
Alltså, inga mer kinapuffar.
Och inga kopiösa mängder jordnötter.
Och helst inte heller tre mackor med ost på till middag.
 
Och det hela passar ju jättebra, eftersom mor min kom med den fantastiska idén att leta joggingskor på Stadium. Jag hade ju inte precis vägarna förbi, men mina gamla är Adidas och det var ju bara att leta efter Adidas som liknade mina gamla och i rätt storlek. (Eftersom skoutbudet i Norrtälje visade sig vara kasst)
Resultatet blev dessa, som med största sannolikhet är mina nya kompisar:
 
Det syns inte riktigt på bilden, men det är väldigt rosa. Vilket egentligen är emot mina principer då jag vill ha så neutrala skor som möjligt. Å andra sidan är de inte sådär skrikigt rosa som de hade kunnat vara. Och det är inte rosa/gröna/gula/blå, som vissa skor är numera.
Allt som allt är jag alltså nöjd.
Nu är det bara en stabil vår mer stabila plusgrader som saknas.
 
Oh våren, come to me!

RSS 2.0