Fel...vinkel.

Det här med att gå och handla. Mat alltså. Jag har ingenting emot det. Jag tycker det kan vara ganska trevligt, men handlar aldrig så mycket åt gången att jag behöver köra en kundvagn. Jag tar hellre en korg. Hemma fungerar detta utmärkt. På Coop och Willys i Borås tror jag det funkar också. Och på den lilla Icabutiken på stan. Men på Ica i Knalleland... Där är det konstigt. Jag brukar gå med korgen hängande på armen, det fungerar bra. Utom på Ica. Där är nämligen korgarna lite lustigt konstruerade. Själva bärhantaget brukar ju sitta fäst på långsidorna. Här är dom fästa på kortsidorna. Det är altså ett långt handtag, och om man bär korgen som vanligt tar man väldigt mycket plats i gångarna. Varför är dom så? Det är galet svårt att anpassa sig, och jag stör mig på det varje gång....


Uttråkad

Det här håller inte. En blogg måste uppdateras. Jag tror inte jag sagt det förut, men jag har faktiskt läst Hemsöborna nu. Jag fick den i julklapp. Det har aldrig någonsin tagit mig så lång tid att läsa 140 sidor. Men jag har läst den. Jag tror inte jag är gjord för att läsa klassiker. I alla fall inte klassiker som den.

Så vad ska man göra nu? Jo, jag undviker att plugga eftersom jag blir sur över ämnet. Frågorna ska vara besvarade på onsdag, vilket troligen innebär att jag gör klart dom på tisdag. Vad i hela världen ska jag sysselsätta mig med restan av lördag, söndag och måndag då? Det är en bra fråga utan svar. Just nu. Jag kommer nog på något. Tids nog.

Jag lovade...

Jag lovade mig själv att jag skulle försöka hålla den här bloggen uppdaterad. Jag vet bara inte exakt med vad. De flesta vet att allt inte är bra nere i Gazaremsan. Det är inte bara jag som tycker att hemtentor suger ibland. Det finns fler än jag som tycker om när solen skiner.
Fast jag läste precis på msn att Socialdemokraterna lagt fram något utbildningspaket (framtiden ser tydligen osäker ut på något sätt. Nähä?) som skulle kosta 4 miljarder  Det är v ä l d i g t mycket pengar. Vår statsminister sa då att han tyckte att S alltid kommer med så positiva prognoser och att de inte går att kontrollera. För vad han visste skulle det där utbildningsprogrammet kosta 10 miljarder. Där ser man.

Förresten så drömde jag att vi hade en haltande duva i badrumsskåpet...


På kylskåpet just nu...

Kylskåpspoesin ändras inte så ofta här hemma. Dessutom verkar vi ha ganska trista ord, det är väldigt svårt att hitta på något riktigt... riktigt.
Hur som helst, följande budskap går att finna på vårt kylskåp just nu:

Nykter polis under iskall kung
Lever du alltid full?
Avslagen alkohol händer ibland din polare
Pinsam tryckare förtär lurvig prins
Vidrig poet ska äta middag

Ja ni ser ju... personligen tycker jag att dom två sista är bäst, men jag vet inte varför...

Jag hittade det!

Jag har ganska länge letat efter ett musikstycke jag inte kunnat placera. Länge innebär i det här fallet ett par år. Jag tycker att det är fantastiskt (eller åtmisntone tyckte jag det förut). Men var hade jag hört det? Det säger förmodligen inte så mycket, men det låter ungefär så här: Nanaaaaaaaa, nnaaaaanaaaaaa, nanaaaaaaaaanaaanaaaaaa..... Och så vidare.
Det finns ett kort stycke som påminner om detta i en Scooterlåt, och jag har tänkt att det kanske är den låten. Det kan vara. Igår hittade jag det. I en film.

Vem hade kunnat ana att musiken jag letade efter spelas i början på Terminator: Judgment Day? Inte jag i alla fall. Men där var det. Nästa låt att identifiera måste bli REO Speedwagons "Kepp on loving you". Jag vet att jag har hört den någonstans... Och då menar jag inte på radio eller på CD. Jag är väldigt (?) säker på att den är med i en film. Jag vet bara inte vilken.

Jag och bilen

Jag tycker att jag är en helt okej bilförare. Det baserar jag för tillfället på två olika saker. Det första är mig själv. Jag tycker helt enkelt att jag kör bil ungefär som man borde köra bil. Den andra saken är mina medtrafikanter. Dom kör inte bil som jag kör bil. Jag tycker t.ex. att det är helt okej att köra i 70 km/h på en sträcka där det är 70 km/h. Jag kan tycka att det är okej att köra 80 också, även om det inte är riktigt lagligt.
Vad jag däremot inte tycker är okej är att köra i sisådär 50 km/h där det är 70. Inte heller ser jag någon anledning till att köra i 45 bara för att det kommer ett backkrön. Det var visserligen soligt, men det är det ju ibland. Då jag blev ytterst irriterad av detta, bestämde jag mig så klart för att köra om när jag kom ut på E18, annars skulle jag väl aldrig komma in till Norrtälje. Det gick inte. Denna Volvo (för det var en Volvo) drog då iväg i gissningsvis 100-110 km/h. På en 90-sträcka. Varför i hela världen kör man bil på det sättet? 

Håll dig vaken...

Antikrundan på SVT. Ett luktkar av något slag från 1700-talet. Fylldes tydligen med ammoniak och diverse kryddor. Enligt uppgift var det vanligt i t.ex. kyrkan, där det ofta blev lite segt och långtråkigt. Då tog man fram sitt lilla luktkar och så piggande man till. Funderar på om det kanske vore något för studenter?


Ge mig en årstid, vilken som helst...

... bara det inte handlar om vintern. Jag vill inte ha den. Jag tycker inte om den. Nu verkar det ju vara på väg att bli varmare, men inte heller -5 är tillräckligt varm. Plusgrader är bra. Gärna mer än 5 men mindre än 30.
Men jag kan stå ut med vintern. Vintern som den var i förra veckan. Då var det vitt och fint. Fast vitt av fukt och frost och inte av snö. Alltså, bort med snön, den blir smutsig så fort.

En annan fördel med årstider som inte stavas vinter är att det inte ofta förekommer strömavbrott. Jag gillar inte strömavbrott. Det finns nämligen ingen ström då. Och inget vatten. Vad göra i 7 timmar utan ström? Jo, man sitter och stirrar och svär över att man fick äta mackor till middag, samt att det är så väldigt tyst. Och mörk. Dessutom hade jag ingen lust att läsa. Då slog det mig. Jag spelar spel! Bärbar dator innehåller ju batterier. Toppen! Det var roligt i en och en halv timme ungefär, men tyvärr innehåller inte min dator så mycket musik, så resten av huset fick helt enkelt lyssna på Loke dom också...


Nytt försök...

Återstår att få detta att fungera...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0