Soliga söndag

Bara typ två veckor kvar till påsk!
Känns som att det inte alls var länge sedan man tänkte att påsken verkligen var långt, långt borta.
Och nu är vi snart där. Märkligt.
 
Vaknade i morse till en regnskur. Den varade dock inte särskilt länge, utan den slutade fort. Faktiskt så såg det nästan ut som en sådan där snabbt skur av regn som man oftast ser på sommaren. Resultatet av regnet blev typ ingenting förutom en prickig bil.
 
Jag kände för att sy idag och lånade min mors symaskin. Jag hann inte alls med det jag tänkt, så jag får väl fortsätta nästa helg. Blev dock en rymlig tygkasse att ha när jag handlar. Är väldigt trött på min svarta som det står "Högskolan i Borås" på. Det står ju liksom Borås på. i kombination med Högskola! Inte min favoritplats på jorden, men jag antar att det någonstans känns bra att jag faktiskt ändå pluggat...
Nästa helg blir det ett förkläde eller två tror jag.
 
En promenad hanns med också, precis som igår. Soligt var det idag med, men det var kyligare och lite blåsigare än igår. Är dock väldigt skönt att vara utomhus när solen skiner. Helgen känns ju i vanlig ordning alldeles för kort..
 
I veckan nu så blir det förutom jobb och träning, tvätt imorgon kväll. Tänkte försöka klara av städandet imorgon också, det känns vettigt att göra det samtidigt. Någon dag ska jag också gå igenom alla mina kvitton jag sparat från mars månad. Satan vad man handlar saker ofta... I övrigt tror jag inte att jag har jättemycket planerat, men det brukar ju dyka upp saker så det blir nog bra!
 
Har vi en lyckosam vecka framför oss tro?

Lediga lördag

Det har verkligen varit fantastiskt väder idag, perfekt för en ledig lördag (och värdelöst om det varit en jobbdag och man tvingats sitta inne hela dagen).
Det blev en liten tur på stan, eller snarare runt stan eftersom väldigt få butiker ligger just "på stan", i jakt på nya joggingskor. Eller löparskor, hur man nu vill kalla det. Jag kammade dock hem noll på den punkten.
Däremot var jag även in på Åhléns (som ligger på stan!) och köpte nagelolja. Jag blir tokig när de bara skivar sig och går av hela tiden. Får se om det här hjälper.
Appropå naglar, det här med att marknadsföra små flaskor med nagellack genom att säga att de hinner användas innan de torkar och blir dåliga och allt vad det är. Så här är det:
 
Den till vänstern och den i mitten innehåller lika mycket. Den längs till höger innehåller endast 1 ml mindre än de andra. Även Depend har ju små flaskor (men jag äger inget sådant), men de innehåller lika mycket som den högra flaskan här, trots att själva flaskan ser ännu mindre ut.
Alltså, inte tänka "köpa liten flaska"!
 
Mor min har också fixat garn i veckan.
Ett kommande projekt som dock får vänta lite, måste helt enkelt avsluta några av de jag har på gång först...
 
 
 
 
 
 

Lång dag

Jag skulle inte gå så långt som att kalla mig själv "morgonmänniska", men jag kan också konstatera att jag under inga omständigheter platsar i kategorin "kvällsmänniska".
Mornar känns på något sätt alltid lite mer neutrala och kravlösa, även om man väljer att göra som jag och hänga på dörren till gymmet klockan sex på morgonen tre dagar i veckan... För mig innebär det dock att träningen faktiskt blir gjord, och jag behöver inte tänka i slutet av dagen att "faaaaan, jag borde träna". Det kan förvisso funka det också, men just nu slipper jag det gärna. På helgerna brukar jag vakna helt utan hjälp av väckarklocka sådär runt halv åtta.
 
Idag var en betydligt lugnare morgon på gymmet än i onsdags, vilket var skönt. Jag gillar när man liksom bara kan ta övning efter övning utan att någon är i vägen. Idag kändes det dock lite trögt, men det gick rätt bra ändå. Kände mig pigg på lilla uppvärmningen, men sen fanns det inte jättemycket energi kvar efter det. Genomförde allt gjorde jag i alla fall.
Sen blev resten av dagen inte riktigt som jag tänkt mig.
 
Den började när jag åt frukost och kollega ringde och sa att hon blivit sjuk.
Okej, hon hade tre besök bokade. Bestämde mig snabbt för att ta dem, eftersom det egentligen inte är mer ansträngande än att försöka nå dem på telefon och meddela sjukdomen samt att vi hör av oss.
Jag blev dock, med en viss fördröjning, klar med den sketna arbetsuppgift jag ägnat mig åt de senaste dagarna. Det kändes riktigt bra.
För övrigt var det en extremt lugn fredag, då kontoret kändes ovanligt tomt. Till och med för att vara fredag. Själv gick jag en timme tidigare då jag skulle möta upp min mor vid Arlandarondellen för att sedan ta vägen till Thuns.
Thuns lämnade jag ett par tofflor, lite strumpor, en kofta, ett par jeans och några strumpor rikare, och ett antal kronor fattigare. Kunde blivit ännu värre då jag hittade galet snygga väskor men lyckades lägga band på mig. Här impulsshoppas inga väskor för 800-900 kr! De var för övrigt nog i alla fall 500 kr billigare än i butiken i stan där jag sett dem... Tids nog blir jag nog ägare till en väska av det märket (som för övrigt är Spikes & Sparrow).

Två av tre

Bakat muffins, check!
Betalat räkningar, check!
Målat naglarna, inte check!
(Man kan ju inte hinna med allt...)
 
Jag måste nog nästan säga att torsdagar är min favoritjobbdag. Den känns lite "förhelg", det är liksom bara fredagen kvar på något sätt, men utan den där ibland lite sega fredagskänslan som brukar infinna sig runt 14.25 på just fredagar.
 
I onsdags gjorde jag som planerat och gick till gymmet på morgonen. Vet inte om det var så himla smart, men jag gjorde det i alla fall. Kände mig lite konstig efteråt, men det kan ju ha haft med något annat att göra, vad vet jag? Imorgon är det dock dags igen, efter denna träningsfria torsdag. Innebär att jag såklart ska packa väskan snart igen...
Jag fick ju som sagt lite fria vikter istället på uppföljningen, och jag var taggad som tusan när jag började i onsdags. Kom snabbt av mig när det var fler än vanligt på gymmet i onsdags morse. Det var liksom folk i vägen när jag skulle göra mina övningarna. Det gjorde att jag kom av mig lite, men jag tog mig i kragen och resonerade som så att om det är folk i vägen, så kan jag helt enkelt använda maskinen den dagen! Lite imponerad av mitt positiva och lösningsinriktade synsätt är jag allt! Vem hade kunnat tro att jag denna enda vår, trots influensa och galen träningsvärk och penicillinkurer, skulle besöka gymmet fler gånger än vad jag tidigare gjort under typ hela livet?
 
På jobbet idag har jag haft lönesamtal. Skräckhistorier har man ju hört, och jag hade ju faktiskt aldrig haft ett riktigt lönesamtal förut. Tycker dock  att det var ganska trevligt, och inte bara för att jag fick löneförhöjning utan för att jag helt enkelt tycker att jag har en bra chef. Och det är ju onekligen positivt. Lite att tänka och fundera över fick jag också, så det känns bra och lite utmanande eftersom det betyder att jag delvis måste förändra och utveckla mitt sätt att tänka lite grann.
Men jag tror det blir bra!
Nu ska jag packa lite väska...
 
 

Nästan onsdag

Hörrni, tisdag kväll redan!
 
Ja, då hade man haft sin lilla uppföljning då! Det gick fort och relativt smidigt. Jag fick två maskiner utbytta mot lösa vikter samt ytterligare en övning för ländryggen.
De lösa vikterna är i stort sett samma övningar som på maskinen, men den skillnaden att det ju är lösa vikter. Insåg ganska snabbt att det var betydligt svårare med lösa vikter (vingligare, liksom), men känner att det nog kanske kommer passa mig bättre. Det återstår att se, jag kan ju alltid växla lite. Ländryggen var mitt eget förslag, hade ju vansinnigt med träningsvärk där efter crossfit så det kan ju inte skada att ta i lite där. Så jag fick ett förslag på övning där, alternativet var helt vanliga rygglyft.  Dessa ryggmuskler är för övrigt samma som jag numera brukar få sådan värk efter att jag ridit (alltså om jag inte ridit på ett tag).
Konstaterade, apropå ryggen, på vägen hem också att jag verkligen måste skaffa en rymlig träningsryggsäck. Jag gillar verkligen väskan man får på NTC, men det är ju en axelremsväska och den är banne mig inte rolig att släpa på hemifrån-gymmet-jobbet-hem fram och tillbaka tre dagar i veckan.
 
Jag försöker ju träna måndag, onsdag och fredag nu. Körde ju ett pass idag och hade tänkt hoppa över imorgon då. Men jag är ju så löjligt lättpåverkad och enkel att få in på nya tankar om jag egentligen inte har något emot det.
Sagt och gjort. Min coach sa sådär lite i förbigående när jag nämnde att jag tänkte ta "sovmorgon" imorgon eftersom jag tränade nu, att "eller så tränar du imorgon också, varför inte?". Hm, ja, varför inte? Till saken hör att han själv säger att han är sjukt morgontrött... Och antagligen inte skulle komma på tanken.
Hur som helst slutar det antagligen med att jag reser på mig snart och ser till att packa väskan för träning imorgon...
 
Jag måste dock försöka få till bra rutiner. Det är ett jäkla pyssel att släpa på frukost OCH lunch till jobbet tre dagar i veckan. Den här träningen innebär ju att jag äter frukost på jobbet fler vardagar än vad jag gör det hemma. Alltså, nu är planen att flytta delar av frukosttillbehören till jobbet. Det finns ju trots allt kylskåp där. Så tror jag att det får bli nästa vecka, måste testa i alla fall.
 
För övrigt anser jag att jag har alldeles för lite bilder i den här bloggen. Jag vet inte exakt vad jag skulle vilja ha in för bilder, men jag ska jobba på saken!
 
Packa väska var det ja, sen en kopp te!

Måndag kommer först

Idag vaknade jag innan väckarklockan drog igång. Vilket är anmärkningsvärt och ganska frustrerande, men tanke på att den är anpassad för att jag ska hinna dra på mig kläder, packa ner frukost, ett snabbt toabesök samt en kortare promenad ner till gymmet där jag befinner mig klockan 06:00. Känner att jag helt klart hade velat sova de där 20 minuterna extra. Det är antagligen inte bara min Wake-up lamp som funkar, utan det är helt enkelt ljust ute och då blir även min lägenhet ganska ljus även tidigt på morgonen.
 
Väl på gymmet kändes det som en bra dag. Kände mig pigg och pepp, och det höll i sig i stort sett hela vägen till lunch. Sedan infann sig måndagssegheten. Alltså shit, jag begriper inte hur tröttheten bara kan slå till sådär. Stod upp och jobbade hela förmiddagen och även en stund efter lunch. Sen var jag tvungen att sänka skrivbordet igen, annars hade jag ramlat ihop. Jag antar att det är i sådana lägen man skulle ha varit kaffedrickare?
 
Imorgon är det, om inget oförutsett händer, uppföljning på gymmet. Jag tänkte igenom det som hunnit gå av året och inser att jag nog inte haft optimal träningsperiod. Kom ju igång väldigt bra i ungefär fyra veckor, tills jag blev däckad av feber och träningen kom av sig. Sen kom jag igång hyfsat, och provade cross-fit, vilket ledde till ett lite kortare uppehåll på några dagar på grund av rörelseproblem... Och här är jag nu, ätande penicillin den närmsta veckan.
Inte enligt plan, men SEN ska väl allt småkrångel vara avklarat?
 

Sunny sunday

Möjligen var lördagen ännu soligare, men idag får väl duga. Solen tittade ju fram ibland i alla fall.
Nu minns jag faktiskt inte vad jag skrev i... fredags?
Jag tror jag skrev att jag hade ont i ett öra. Det hade jag även igår, och idag, så visst blev det ett besök hos närakuten och husläkarjouren. Efter ungefär 15 minuter och en väääääldigt velig läkare blir det samma kur som förra året. Penicillin de närmsta dagarna också. Bara att gilla läget.
 
Igår var jag faktiskt ute och tog en promenad. Förvisso var jag först på loppis (köpte inget), och sen på Skoman (köpte inget... just då), och sen på Willys (mat), men allt det var klart vid lunchtid så en promenad var inga problem. Lite blött och plaskigt, men det gick bra ändå. Hade, vilket är ovanligt, precis lagom mycket kläder på mig.
Såg tranor också, så nu är väl våren i alla fall här för att stanna!
 
Förutom en tur till läkaren idag, så var det en helt vanlig söndag.
Jag gillar verkligen helt vanliga söndagar. De känns på något sätt mindre krävande än lördagar. Jag blev också ett par skor rikare, vilket känns bra trots att jag inte är helt hundra på att jag var i behov av dom... Det har dock fått mig att konstatera att nu, nu borde jag klara mig ett tag. Jag har nog alla typer av skor jag kan tänkas behöva. Alltså, inga mer skor nu!
 
Men nu har vi en hel vecka framför oss till nästa helg. Väskan står packad i hallen eftersom det är måndag och träning imorgon. Tisdag blir en lite kortare dag, kommer att kombinera friskvård och lite flex då jag ju har uppföljning på gymmet. Får se om det leder till att jag hoppar över morgonträningen på onsdag, eller hur jag nu gör. Annars bör inte veckan innehålla något särskilt. Kommer att gå lite tidigare även på fredagen då planen är en tur till Thuns efter jobbet. 
Snart är vi där!

Eftermiddag from hell

Igår då, inte idag.
Igår ungefär kl 13:27 började jag ana att från och med nu kommer inte dagen bli som jag tänkt mig. Och det blev den inte heller. Folk kom dubbelt, folk kom fel, folk kom inte alls och folk kunde inte hjälpa till.
Ungefär så. Ingenting blev riktigt som planerat.
Men jag antar att man måste ha en riktig skitdag ibland.
 
Igår morse fick jag också ett meddelande från min... träningscoach? Vi kallar honom så. Han hade fått förhinder, vilket innebar att jag igår inte hade någon uppföljning på gymmet. Det var lite trist, men med tanke på hur dagen utvecklade sig så var det kanske lika bra. Släpade med träningsväskan till jobbet i onödan men det kan jag leva med (tränade i morse istället).
Uppföljningen har vi flyttat till tisdag eftermiddag, så jag behöver inte vänta så länge. Och jag förvånar mig själv lite genom att se fram emot det..!
 
Jag har ont i ett öra.
Det är inte bra. Jag hade ont i ett öra ungefär den här tiden förra året (tror dock att det var det andra...) och då slutade det hela med närakuten och en tio dagars penicillinkur. Tar en Ipren innan jag går och lägger mig, och hoppas att det inte blir värre.
 
Men nu är det i alla fall fredag. Några timmar till. Ägnar min fredagkväll åt att tvätta och städa. Tvätten var planerad, städandet var det inte. Men jag var igång och hade lite energi så det var bara att köra... Dammsugandet sparar jag dock till imorgon. För nu har jag heeelt tappat energin.
 
Nu ska jag diska rent en stekpanna...

Kommer inte på någon rubrik...

Oh, dessa ljuva onsdagar, arbetsveckans ingenmansland. Man har klarat av lika mycket som man har kvar, vilket känns lite drygt. Men å andra sidan vet jag att det kommer kännas bättre imorgon för då är det torsdag, och generellt så gillar jag torsdagar. Imorgon har jag visserligen ett besök som jag misstänker kommer bli lite knepigt, men det ska nog lösa sig också. Sen har jag ju uppföljning på gymmet efter jobbet (vilket ju spräckte min plan att ta ut friskvård...) och det hoppas jag ska bli bra. Jag får släpa på min träningsväska två (kanske tre) dagar i rad, men det kan jag leva med.
 
Igår blev inte riktigt som jag tänkt mig dock. Hade planerat att fixa lite saker efter jobbet, men på eftermiddagen fick jag så satans ont i magen (typ magknip) att jag gick raka vägen hem. Och idag släpade jag på en väska och imorgon efter jobbet har jag ju andra planer... Fredag då kanske?
 
Lämnade också in mina stövlar hos skomakaren idag på väg till Flygis. De är verkligen märkliga där, jag tror inte att det är möjligt att vara mindre serviceminded än de är där. Märkligt. Men de är väl kanske bara intresserade av skor... Men stövlarna blir nog bra i alla fall, fixa till klacken och kanske ny sula. Blir finfint.
 
Dags att packa om träningsväskan till imorgon...

Måndagshuvudvärk

Klassisk måndag med huvudvärk idag.
Började dagen med ett besök på gymmet, och det gick väl hyfsat. Det kommer bli bra med uppföljning på torsdag, jag behöver input och kanske byta ut någon övning eller två. Först ska dock onsdagens träning klaras av också.
 
I morse när jag vaknade var det snö.
Faktiskt en hel del snö.
Det ingick inte på något vis i min plan, och någon eller några meteorologer bör ju bli av med jobbet. Jag minns väldigt tydligt att de sa att snön inte skulle ligga kvar eftersom marken var varm (dvs ingen tjäle i backen). Det var ju en total miss, för inte smälte den bort när den landade. Idag har det legat mer snö än vad det gjort på typ hela vintern, med undantag för en helg i slutet av januari/början av februari. Innan dess får vi gå tillbaka till förra vintern.
Okej att våren i mars-april kan innebära en del bakslag, men vi behöver väl inte överdriva?
 
På jobbet idag blev jag av med ett långdraget ärende, vilket känns otroligt skönt. Annars var det lite trögt som vanligt. Gjorde klart statistiken som jag gav upp i fredags när jag helt plötsligt inte fick en enda siffra att stämma. Idag fungerade det betydligt bättre.
Gav mig ut i snön på lunchen, vilket kanske inte var jättesmart, men ändå ganska skönt. Jag är inte lika arg på snön och det här lilla bakslaget som jag trodde att jag skulle vara. Visst, det är väl inte jätteroligt att dra på sig vinterkängor som egentligen är för varma (det snöar ju i 3 plusgrader!), men tids nog försvinner den ju. Synd att den inte höll sig borta bara... Men, man kan ju inte få allt. Snart är det vår, hörrni!
Fortsatt trög men lite halvlustig eftermiddag. Någon kväll i veckan nu ska jag försöka gräva fram min gamla kurslitteratur. Känner att jag skulle vilja bläddra lite i ett par av dom. Jag hoppas verkligen att dom ligger i lådan märkt med "Kurslitteratur" som jag sett i förrådet...

Quick fix

Träningsvärk är inte anledningen till att jag inte skrivit på några dagar. Det har helt enkelt inte blivit av bara.
Därmed inte sagt att jag inte har träningsvärk... För det har jag definitivt haft.
I onsdags, dagen efter så att säga,  hade jag ont ungefär mellan knän och nacke.
Mest i benen och ryggen. Jag kände när jag gick hur benen liksom inte var med riktigt, utan man fick känslan av att ena benet helt plötsligt hoppade lite ur led. Vilket det så klart inte gjorde, men musklerna talade om för mig att de tyckte att det var lite jobbigt att... ja, gå.
Ryggen var mer "vanlig" träningsvärk, den var där och man kände den när man rörde på sig.
På torsdagen, alltså två dagar senare, kändes ryggen bättre och benen värre.
Jag var inte på gymmet i onsdas morse, och jag var inte heller där i fredags även om jag med facit i hand nog kanske fixat det. Ville dock inte utsätta mig för det, när jag fortfarande inte riktigt kunde gå ordentligt...
 
Nu känns allt dock mycket bättre. När man hunnit tänka igenom det bästa var det bästa med crossfit att man fick med sig i stort sett hela kroppen på bara några få övningar. Det kändes så i alla fall. 
I veckan nu som kommer ska jag dock försöka gå tillbaka till vanliga rutiner igen. Gymmet imorgon och på onsdag, och på torsdag har jag uppföljning så jag får se om det blir något på fredag eller om jag kör på torsdagen istället. 
 
Det ska ju bli bakslag i vädret i veckan vilket är synd eftersom jag känner att jag skulle vilja vara mer utomhus, men jag behöver några plusgrader och gärna sol för det. Men det är ju i alla fall ljust längre så det är väl på gång. 
 
Nu i mars månad har jag kvittosparande för mig. Jag måste helt enkelt se vad jag handlar under en månad. Jo, jag vet att man kan göra ett kontoutrdag, men det här känns mer talande på något sätt. Man inser också hur mycket smått och stort man faktiskt handlar på en månad. Vi är halvvägs och jag har redan lite dåligt samvete...
 
Jag ska också hålla mig till enbart choklad. Inte mjölkchoklad, utan minst 70 %. I takt med att man lessnar på jobbet ibland så köper jag godis som jag trycker i mig. Jag får finnar. Inte små gula rackare utan en och annan super som gör ont. Liksom svullnar, så att det gör ont i halva ansiktet. Inte bra, och om jag kan undvika det genom att bara inte äta godis, som jag egentligen inte är så förtjust i, ja då ska jag låta bli det. Steg ett alltså.
Steg två, ovan nämnda rutiner. Dags att sätta fart, jag har haft lite svårt att komma igång med träningen efter min lilla influensaperiod för lite drygt en månad sedan. Jag hade ju kommit igång så bra och det blev ett riktigt illa tajmat bakslag. Men kunde jag innan så kan jag efter! 
 
Vinterstudion avslutas idag, och likaså världscupen i längdskidor. Har varit lite dålig på att följa det de senaste veckorna, men med sol ute på helgerna har man helt enkelt inte velat sitta och stirra på tv:n under dygnets ljusa timmar... hur mycket man än gillar Vinterstudion. 
 
Nu känner jag hur det här börjar bli lite stolpigt, så tack för stunden och hej då!

Cross fit (crossfit?)

Är det ett eller två ord?
 
Hur som helst. Efter en typisk tisdag med två lite halvmärkliga besök så var det alltså dags att testa det vår Må Bra-grupp bjudit in till. Crossfit.
Började med den vanliga marknadsföringen av det egna träningssättet (som är ju är absolut bäst och effektivast). Sedan genomgång och testande av lite övningar. Sedan effektiv crossfit-träning i 7x2 minuter. Med två minuters vila mellan.
Det var bland de jobbigaste 14 minuter jag någonsin upplevt (fysiskt, alltså).
Jävlar, helt enkelt. Jag kände redan när jag gick därifrån. Faktiskt redan när jag reste på mig efter att ha legat utslagen på golvet en minut, att det här kommer bli jobbigt imorgon.
När jag kom hem blev det ännu tydligare.
Jag tänker hoppa över gymmet imorgon, helt enkelt...
 
Imorgon är det APT på jobbet, det kan bli spännande. Speciellt om man råkar lyfta lite halvkänsliga frågor. Och jag överväger att lyfta just en lite halvkänslig men ack så löjlig fråga imorgon, vi får se vad det bli av det!
Sen hade jag tänkt lämna bilen på pappas jobb på morgonen då han är i akut behov av tvätt, men kom fram till att jag inte hinner det. Någon begåvad har kommit på att vi av någon anledning ska ha larmgenomgång halv åtta och jag hinner helt enkelt inte gå den sträckan då. Så på torsdag, då tror jag att jag gör ett försök.
Förutom APT tror jag dock inte att det är något särskilt imorgon, förutom ett helt vanligt besök. Det är bra, för då kanske man hinner ta tag i lite andra saker som man skjutit framför sig...
 

Lagom till mindre lagom

Är det möjligt att en jacka kan krympa under dagen?
Jag tror i så fall att det hände idag.
Eller så gick jag upp 3 kilo på åtta timmar.
I morse kände jag nämligen att det var dags för en annan jacka, och det kändes bra när jag gick.
Kändes möjligen lite trängre när jag hade tränat (vilket är mycket märkligt).
Efter jobbet var den obekväm.
Konstigt.
 
Denna måndag var definitivt en riktig måndag, men allt vad det innebär. Förmiddagen gick helt okej, men jag tror att det berodde på solen. Sen blev det molnigt och sen gick det utför. Inte för att dagen var en katastrof, men den blev riktigt måndagsaktig. Och så regnade det.
 
Angående träningen så kändes det annars ganska bra. Förutom när jag vaknade. När klockan ringde var reaktionen liksom "MEN VAD FAN ÄR DET NU DÅ?!". Ungefär så. Ungefär som att det väckt mig en massa gånger redan (rent teoretiskt har den ju det, fem gånger förra veckan till exempel).
 
Imorgon är det en aningens kortare dag, då jag ska testa på crossfit. Känns fortfarande lite sådär, men jaja.
Har dock en misstanke om att jag kanske får ställa in träningen på onsdag morgon...
 
 Pelargonen jag fick. Blir nu lite glad varje gång jag tittar på den.
Den blev dock lite törstig under helgen... Men det är massor av knoppar på den, så den kommer snart bli så fin!

Kortare uppehåll

Det är så löjligt skönt när det är sol ute så att det... ja, är löjligt.
Dessutom är klockan nu ungefär nio på kvällen och det är 10 plusgrader ute.
Det känns minst sagt lite märkligt. Nyss hemkommen från nästan födelsedagsbarnet Sanna upptäckte jag att jag nästan hade en lite för varm jacka på mig. Vilket väl kanske inte är så konstigt, med tanke på att jag haft samma jacka när det varit typ -5...
 
Veckan som varit har minst sagt varit en mellanvecka, varken mer eller mindre.
Jag känner att jag är inne i en tänkande period just nu. Hur det är, hur det kan vara, hur det kan bli. Lite sådär i största allmänhet. Det kanske är konsekvensen av att ha varit lite "off" och inspirerad en längre tid, man liksom börjar fundera på... ja, alternativ.
I torsdags runt lunch var dock himla trevlig, för då fick jag en pelargon av mina kollegor i rummen runt mig. Bara för att jag är så himla bra och trevlig och hjälpsam och påhittig. Ungefär så. Blev himla glad faktiskt, och nu kan jag titta på pelargonen när jag känner mig extra trög och less och tänka att "ja, jag kanske är trött och less, men jag gör ändå ett bra jobb och folk runt omkring mig uppskattar alla småsaker man gör":
 
Den här veckan är ju dock slut om ett par timmar bara, så snart är det väl dags att packa träningsväskan igen. Måndag är ju en träningsdag... På tisdag ska jag testa cross-fit, som vår Måbra-grupp på jobbet ordnat med. Jag har varit på väg flera gånger nu i veckan att backa ur. Jag tycker helt enkelt inte om att testa nya saker med en massa andra människor runt omkring mig. Det är egentligen, tror jag, utanför min "Comfort zone". Men, fasen, hur otäckt kan det liksom bli på en skala?
I övrigt tror jag inte att det är något särskilt inplanerat... än.
 
Jag skulle i och för sig behöva tvätta bilen, får se om jag kan ställa upp den på pappas jobb någon dag.
Sen... kan jag inte komma på mer.
Är alldeles för trött.

Att hålla fast vid planen

Igår efter jobbet åkte jag ut till landet, eftersom jag skulle på sista styrelsemötet.
Styrelsemötet i sig hakade upp sig på exakt samma ställe som det brukar (och som jag nu slipper, woho!), och jag var inte hemma förrän strax efter tio på kvällen. Sen skulle jag duscha på det och upp och jobba idag.
Jag kan ju bara konstatera att det var extremt jobbigt att gå upp i morse.
 
Dagen gick väl relativt okej idag, vilket innebär att det åtminstone kändes som om klockan rörde sig framåt. Jag gick lite tidigare idag eftersom... ja, eftersom jag kan.
Var på väg att ta en sväng på stan med ångrade mig, jag hade helt enkelt ingen lust. Så jag gick hem för att ta tag i årsmötesprotokollet, något jag skjutit på i en veckas tid nu.
Jag är så korkad som skjuter på dess protokoll (som jag nu slipper, woho!), men det har jag gjort i ett år nu. Om jag bara sätter mig  och skriver så går det liksom fort. Det här var klart efter en knapp halvtimme, och då tittade jag på tv samtidigt. Varför har jag liksom inte tagit tag i det? (jag vet ju svaret på det, och svaret är att jag orkar inte eftersom jag är trött och less på det vilket gör det extremt tråkigt)
Nu är det i alla fall skrivet och det känns bra. Jag är nöjd.
Jag håller också på att tvätta och om cirka en halvtimme är det klart, det känns också bra.
 
Imorgon tänkte jag träna innan jobbet och jag har verkligen tvingats påminna mig om det hela dagen, för just nu är ju sjukt opepp och har flera gånger varit på väg att övertala mig själv ur det. Jag kan ju ta en promenad efter jobbet... (det vet jag att jag inte kommer, och så fall kan jag ju göra båda delarna)
Så jag jobbar på det. Ska packa väskan och få bort så många ursäkter som möjligt. Och försöka ta mig ur sängen imorgon. I morse somnade jag mellan snoozandet, något som faktiskt bara hänt en gång den senaste månaden.
Jag skyller det helt och hållet på den långa dagen igår.
 
Imorgon är det fredag!
 
:-)

And they are gone...

Med "they" menar jag lite papper.
Hade tänkt att bara göra ingenting nu i kväll, men jag har i alla fall ägnat cirka en timme åt att leta efter protokoll. De tycks vara på vift.
Sådant man upptäcker när man ska lämna dom ifrån sig.
Jag vill ju också hävda att jag är en ordningsmänniska, men helt klart har även denna sol sina fläckar. Jag skulle ju kunna banka huvudet i en vägg och fråga mig själv varför jag tog tag i att organisera upp papper och USB-minne nu, när jag haft två år på mig att bara fortsätta med en skapad struktur. Det tog liksom ungefär 30 minuter. Det är väldigt lätt att vara efterklok.
 
Annars har denna tisdag haft lite måndagskänsla över sig. Trots tre besök så har dagen varit lite seg och trist, men jag gick i alla fall ut på lunchen eftersom solen sken, och jag fick tag på schampo och balsam.
Efter jobbet ordnade jag lite med present, och sen när man väl kommit hem försvinner ju kvällen iväg i rasande fart...

Så ska det se ut

Den här måndagen var nog den bästa på den här sidan nyår, om man bortser från den eller de måndagar man varit ledig (jag tror väl att det är två...).
Jag vet inte riktigt varför, men den kändes okej. Den rullade liksom på, och kändes ganska effektiv även om den hade inslag av en rejäl del frustration sådär runt kl 14:00.
Men det glömmer vi.
 
I morse på gymmet bestämde jag mig för att stå lite längre på crosstrainern och hoppa över de flesta övningarna. Sagt och gjort, 30 minuter där istället för de vanliga 8 minuter uppvärmning som är normalt för mig. Det här gjorde jag dels för att jag kände att jag ville få upp värmen och lite fart, dels för att jag har lite ont i ryggen på ett ställe. Och för att slippa några maskiner, de tär ju så tråkigt.
Såhär i efterhand har jag dock konstaterat att stå på den i 30 minuter inte är så himla roligt det heller... Nu är ju våren på väg, men det här att det är så jäkla trista att gå/springa inomhus, på stället, skulle eventuellt kunna bli ett problem i höst sen... Men det problemet tar vi då, en årstid i taget!
 
Gick till Rusta på lunchen eftersom jag behövde köpa balsam. Och schampo. Fick inte med mig något av det, eftersom man tydligen håller på  med ombyggnation där, och just det jag skulle ha tydligen stod längst ner på en pall för tillfället... Om jag kunde vänta så skulle de nog ha kommit fram om någon timme? Timme? Men shit, så lång lunch har jag liksom inte!  Och även om jag haft det så hade jag inte kunnat fördriva en hel timme däruppe, det tror jag i alla fall inte. Får se om jag går dit imorgon igen eller om jag tar det på onsdag kanske. För sen är åtminstone mitt balsam slut.
Avskyr för övrigt när butikerna bygger så att man måste gå genom hela butiken och inte kan gena någonstans. Väldigt irriterande.

Kort paus

Ja, då var det alltså mars då. Dag två i mars, faktiskt. I nuläget är jag lite osäker på exakt vart februari tog vägen, men kommit och gått har den. Mars innebär vår för mig eftersom mars är en vårmånad, och det oavsett hur vädret är där utanför fönstret. Men nog är det mars. Faktum är att det tycks ha varit mars i typ två månader redan. Så kan det gå, en kass vinter har det verkligen varit.
 
Jag är dock ganska nöjd ändå, för min hosta har äntligen börjat ge med sig. Jag har gått två promenader i helgen och inte hostat en enda gång, vilket känns väldigt bra. Lite hostar jag fortfarande, men det är betydligt mindre än för bara en vecka sedan.
Det får mig att börja träna, och jag har upptäckt att jag är på väg tillbaka in i det träningstänk jag hade innan jag blev sjuk. Det här när man går igenom kommande vecka för att se vilka dagar som passar bäst att träna. Faktiskt så gillar jag att planera hela veckan såhär på söndagen. Vad man har att göra på jobbet, vilka dagar jag ska fixa vad på lunchen, vilken dag jag ska handla, vilken dag jag ska tvätta och som sagt, vilka dagar jag ska träna. Sen är ju inte alla dessa saker jätteroliga att genomföra alla gånger... Men man kan inte få allt.
 
Mars är för övrigt också en månad då jag ska spara varenda kvitto, för att se vad jag gör av med på en månad (ja, jag vet att man lätt kan kolla det på sitt kontoutdrag, men jag vill göra på det här sättet).
Jag ska också försöka börja äta lite mindre bröd än vad jag gör. Är jag alltså vrålhungrig när jag kommer hem får jag ta en morot eller nåt (även om det inte känns lite tillfredsställande). Jag menar, hur svårt kan det vara egentligen?
 
Slutsatsen såhär långt är i alla fall att jag måste packa en väska ikväll, för jag ska tydligen träna imorgon innan jobbet...

RSS 2.0