oj då

Hoppsan, det hann visst gå nästan en månad...
Det var inte riktigt meningen, men man måste känna för att skriva för att det ska fungera. Och jag har verkligen inte känt för det på sistone.
 
Jag har både hunnit ha semester och börjat jobba. Semestern kändes (så klart) alldeles för kort, men det var ju trots allt ändå den längsta jag haft. Tre veckor blev det denna sommar. Kanske testar jag på fyra veckor nästa år? Jag gillar dock att ha några semesterdagar kvar, hösten brukar ju kännas så satans lång...
Våren går alltid fortare, då den innehåller ganska mycket halvdagar, röda dagar och klämdagar. Så mycket helger.
Imorgon är det dock i min värld officiellt höst.
Det är 1 september (därför har jag nu bytt till höstgardiner, även om det ska bli 20 grader i veckan...)
 
Denna höst ska jag försöka avsluta påbörjade pysselprojekt. Jag har en kofta som ligger och väntar på att sättas ihop och få en krage. Den skulle ha varit klar vid midsommar...
Jag har tre necessärer jag ska fodra och sy fast dragkedjor i (försökte göra mig av med lite garn).
Jag tänkte sy ett pocketfodral (som faktiskt passar på en pocketbok).
 
Jag ska också få ordning på mig själv, i vanligt ordning. Ska vara duktig och träna planerade dagar och inte äta massa mackor och sedan godis på jobbet (jag stressåt godis halva sommaren). Ibland har jag lite dålig karaktär.
 
Jag har hittat på tre ord jag ska rabbla på jobbet hela hösten som ett mantra: positiv, optimistisk, engagerad. Jag inbillar mig att allt kommer kännas lättare då. Fick snabbt svar på denna lilla bekännelse på Twitter av någon som tyckte det var en strålande idé. Jag menade då att ja, jag ska försöka hålla mig till det också. Genast fick jag av denna person då höra "man blir vad man tänker". Där fick jag... Man blir vad man tänker, höstens ordspråk. Jag tänker att jag är positiv, optimistisk och engagerad, och alltså är jag det.
Plättlätt!
 
 
 

Semester

Jag vet, jag är dålig på det här.
Har nu haft semester i exakt 9 dagar, helgdagar inräknat. Hade ju tänkt att jag då skulle bli lite bättre på det här och uppdatera lite oftare.
Det har ju hittills verkligen gått strålande.
Så här kommer en snabb!
 
Att ha "riktig" semester är inget jag egentligen haft tidigare, men nu har jag tre veckor (första avklarad). Det känns faktiskt helt fantastiskt, som att ha lördag alla dagar i veckan.
Jag har dessutom fantastiskt väder (om man gillar sol och värme).
Jag har i veckan som gått inte gjort sådär jättemånga knop, men imorgon bär det av till Gotland och Medeltidsveckan, vilket ska bli roligt. Det enda som inte är roligt med det är att när veckan är slut har jag bara en semestervecka kvar... Men inte tänka på det nu!
 
Jag har nu också på bara en vecka lagt av med den dålig vanan jag la mig till på jobbet, nämligen att äta godis. Det är ju inte gott, men attans, jag äter när jag är stressad. Och stressigt var det, det var faktiskt helt galet i fyra veckor tills vi hade "skiftbyte". Sen hade nästan hela huset gått på semester och tempot sänktes en aning. (Lite jobbigt med 27-30 grader i arbetsrummet bara...)
Jag har även efter denna vecka konstaterat att jag kan hälla i mig kopiösa mängder Pepsi, men är det varmt så är det. När jag vaknar med halsbränna känner jag dock att det kanske blivit lite för mycket...
 
Men som sagt, imorgon blir det Ön så det lär väl inte skrivas något den närmsta veckan.
 
På återseende efter det!

RSS 2.0