Bråttom bråttom

Skulle åka från Norrtälje till Rådmansö i lördags kväll. Jag är en sådan där lagom trist person som brukar försöka hålla mig åtminstone i närheten av hastighetsbegränsningen. Som sådan noterar man rätt ofta att ganska många andra inte gör det.
Denna gång gjorde jag det i alla fall. Det var mörkt. Närmade mig Vreta och kunde konstatera att jag såg två lysen i backspegeln komma närmare. Någon körde betydligt snabbare än mig. Denna någon kommer ikapp och ligger ungefär två meter bakom (känns det som i alla fall). Köra om går inte där för det är enfiligt. Kommer ner mot Vretakorsningen och eftersom jag tycker det är så sjukt irriterande när folk ligger så nära så sänker jag demonstrativt farten (det är ju trots allt bara 60 där). Inte bara släpper på gasen, utan jag bromsar. 
Precis efter korsningen har denna någon väldigt bråttom och börjar köra om. Hinner tänka att jag ska ta dårens registreringsnummer för att kolla vem det är senare. 
Det kändes onödigt när personen kom upp jämsides och sen gasade iväg. 
Why? 
Det var en polisbil. 
 
Så himla onödigt. Om man som polis av någon anledning tycker att man inte behöver hålla de hastighetsbegränsningar som finns, så fine, gör inte det då. Men visa lite respekt mot andra och håll åtminstone avståndet.

RSS 2.0