Angående popcorn
Antingen gillar man det eller så gillar man det inte. Somliga anser att det är gott men att de är störtjobbiga eftersom skalet fastnar mellan tänderna. Och i halsen.
Det finns en plats där man SKA äta popcorn, vare sig man gillar det eller ej. Denna plats är bion. Där äts det mycket popcorn. Och här återfinns mitt popcornmysterium. Man köper sin biljett, sina popcorn och går och sätter sig i lagom tid. När filmen börjar är popcornen slut. Varför är popcornen slut? Varför är det så himla enkelt att trycka i sig stora mängder popcorn på bio men inte hemma? (med undantag för Lina kanske, som är fantastiskt duktig på att äta popcorn) Popcornen hemma är ju mycket godare! Är det här ett resultat av en för liten popcornlåda, för mycket reklam innan filmen eller mins självdiciplin vad gäller popcornätande före filmen?
Popcorn görs som bekant av majs. Men det är inte vilket majs som helst. Jag läste på wikipedia att det är en speciell sorts majs med hårt skal, den vanliga majsen har för mjukt för att det ska kunna "poppa". Därmed sprack mina drömmar om möjligheten att göra minipopcorn. Jag hade hoppats att någon skulle få för sig att göra popcorn på minimajs. Inte för att jag tror att skillnaden skulle bli så stor, utöver storleken, men det skulle vara roligt att testa. Dessvärre verkar det ju som att man först och främst måste utveckla hårdare skal på minimajsen. Typiskt.
Det finns en plats där man SKA äta popcorn, vare sig man gillar det eller ej. Denna plats är bion. Där äts det mycket popcorn. Och här återfinns mitt popcornmysterium. Man köper sin biljett, sina popcorn och går och sätter sig i lagom tid. När filmen börjar är popcornen slut. Varför är popcornen slut? Varför är det så himla enkelt att trycka i sig stora mängder popcorn på bio men inte hemma? (med undantag för Lina kanske, som är fantastiskt duktig på att äta popcorn) Popcornen hemma är ju mycket godare! Är det här ett resultat av en för liten popcornlåda, för mycket reklam innan filmen eller mins självdiciplin vad gäller popcornätande före filmen?
Popcorn görs som bekant av majs. Men det är inte vilket majs som helst. Jag läste på wikipedia att det är en speciell sorts majs med hårt skal, den vanliga majsen har för mjukt för att det ska kunna "poppa". Därmed sprack mina drömmar om möjligheten att göra minipopcorn. Jag hade hoppats att någon skulle få för sig att göra popcorn på minimajs. Inte för att jag tror att skillnaden skulle bli så stor, utöver storleken, men det skulle vara roligt att testa. Dessvärre verkar det ju som att man först och främst måste utveckla hårdare skal på minimajsen. Typiskt.
Skriv något!
Trackback